IJsselland Ziekenhuis scoort met Albron's A la Carte voedingsconcept

donderdag 26 mei 2016 15:41 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Albron B.V.

IJsselland Ziekenhuis met Albron's A la Carte bij 3 ziekenhuizen met de meest optimale voedingszorg in Nederland!

De afgelopen jaren zijn ziekenhuizen veel meer aandacht gaan besteden aan goede en gezonde voeding. Dat blijkt uit een onderzoek onder 80 (van de 83) ziekenhuizen in Nederland dat maandag 23 mei werd gepubliceerd. Het onderzoek vond plaats door de Stuurgroep Ondervoeding, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid naar voedingsconcepten in de Nederlandse ziekenhuizen.

Het onderzoek

De stuurgroep heeft een enquete aan dietisten en facilitair managers van ziekenhuizen voorgelegd en daarnaast vonden telefonische interviews plaats. Op basis van de informatie uit de enquete en de interviews heeft de Stuurgroep uiteindelijk de meest optimale en minst optimale situatie gedefinieerd.

Wat is de meest ideale situatie?

'Meest optimaal' is gebaseerd op de mate van o.a. maximale flexibiliteit (bijvoorbeeld het tijdstip), keuzevrijheid voor een patient, service en begeleiding door de voedingsassistent, aandacht voor voedingswaarde, procesverbetering, kosteneffectiviteit en patienttevredenheid. Het IJsselland Ziekenhuis behoort, op basis van de uitkomsten uit dit onderzoek, tot de drie ziekenhuizen in Nederland met de meest optimale voedingszorg.

A la Carte patientenvoeding

In oktober 2013 hebben foodservice-organisatie Albron en het IJsselland Ziekenhuis een nieuw maaltijdconcept voor patientenvoeding geintroduceerd: 'A la Carte'. De basisgedachte achter dit concept is het creeren van een zo optimaal mogelijke beleving rondom de maaltijd voor de patient, een sleutelrol voor de voedingsassistent en het bereiden en serveren van zo vers mogelijke gerechten. Het concept draagt er aantoonbaar aan bij dat patienten beter eten en er is een aanzienlijke vermindering van voedselverspilling. "Goede voeding in ziekenhuizen is cruciaal. Het leidt tot een sneller herstel en korter verblijf. Dit rapport laat zien dat ziekenhuizen het belang van goede voeding onderstrepen. Daar ben ik blij om", schrijft minister Edith Schippers (VWS) maandag aan de Kamer.

Over Albron

Albron bedenkt, bouwt en beheert foodconcepten met een verhaal. Met als basis een groot gevoel voor gastvrijheid, lekker en gezond eten & drinken, aantoonbare betrokkenheid, het vertrouwen in stevige samenwerkingen en de durf om dingen anders te doen. Bij bedrijven en overheden, op scholen en universiteiten, in ziekenhuizen en zorginstellingen, op evenementen en in verblijfsrecreatie. Met ruim 4.200 gastvrije medewerkers, op bijna 800 locaties in Nederland. Zo creeren we al ruim 100 jaar waardevolle momenten voor iedereen die bij Albron betrokken is.

*

*

*

*