Traktatie voor carpoolers in Workum

De nieuwe carpoolplaats in Workum is klaar. Daarom konden Workumers donderdag 26 mei rekenen op een verrassing. Gedeputeerde Sietske Poepjes deelde er in de vroege ochtend koffie, thee en Fryske dumkes uit. Daarmee werd het nieuwe carpoolterrein officieel geopend.

De nieuwe carpoolplaats ligt naast de rotonde waar de Sudergoawei (N359) en de Spoardyk (de weg Workum in) elkaar kruisen. Aan de rotonde is een extra tak toegevoegd, zodat mensen direct en veilig het carpoolterrein kunnen oprijden. Ook aan de fietsers en voetgangers is gedacht. Voor hen is er tussen de fietstunnel en de nieuwe carpoolplaats een pad aangelegd. Zo kunnen zij veilig en snel worden opgepikt of afgezet. De nieuwe carpoolplaats heeft plek voor 30 auto's.

Carpoolprogramma

De carpoolplaats bij Workum is de laatste van vier carpoolplaatsen die uitgebreid of aangelegd is in het kader van het Provinciale Carpoolprogramma. Eerder werden er nieuwe carpoolplaatsen aangelegd bij Drachten Noord en Frieschepalen, en is de carpoolplaats bij Sint Nicolaasga uitgebreid. Kijk voor meer informatie op www.fryslan.frl/workum.