Regiosessies landelijk project Water en Evacuatie

Voor het project Water en Evacuatie uit de Landelijke Strategische Agenda Veiligheidsbeleid zijn in mei vier regiosessies georganiseerd. Gelet op het regio risicoprofiel participeert VRHM in dit project. Per deelproject werd de stand van een stand van zaken gegeven en er werd gesproken met de deelnemers. Met de input uit deze gesprekken worden praktische middelen zoals bijvoorbeeld handreikingen ontwikkeld.

Het project Water en Evacuatie gaat zes deelprojecten realiseren:

1. Standaard voor informatie-uitwisseling water en evacuatie

2. Handreiking risicoanalyse en evacuatiestrategie

3. Instrumenten voor stimuleren samenredzaamheid

4. Versterken kennis water en evacuatie

5. Toetsingskader voor resultaatsmeting

6. Meerjarenprogramma en projectenkalender water en evacuatie

De eerste drie deelprojecten van het project Water en Evacuatie zijn tijdens de regiosessies behandeld. De regiosessies zijn gehouden op vier verschillende locaties in Nederland: De eerste reacties van de deelnemers zijn positief.

Beter voorbereiden op wateroverlast en overstroming

In het land zijn verschillende initiatieven ontwikkeld op het gebied van water en evacuatie. Het project Water en Evacuatie bundelt kennis en ervaringen en ontwikkelt praktische handreikingen voor veiligheidsregio's en crisispartners. Op deze manier brengen zij risico's en gevolgen van wateroverlast en overstroming in kaart en worden maatregelen getroffen. De informatie helpt burgers zich beter voor te bereiden op de gevolgen van wateroverlast en overstroming. Meer informatie over het project Water en Evacuatie staat op de website van de strategische agenda.