Inauguratie dr. Herman Blom als lector Onderzoek

Op vrijdag 27 mei vindt, vanaf 14:30 uur, bij Stenden Hogeschool de inauguratie plaats van dr. Herman Blom tot lector Onderzoek. Onderzoek is een van de drie pijlers van Stenden en is van groot belang voor de stimulering van de onderzoekende en nieuwsgierige houding van studenten.

In het HBO hebben onderwijs, onderzoek en valorisatie een gelijkwaardige positie. Het Stenden Lectoraat Onderzoek helpt HBO instellingen in het algemeen, en Stenden in het bijzonder, om het onderwijs zo in te richten dat het onderzoekend vermogen van studenten wordt ontwikkeld en gestimuleerd.

Doel lectoraat

Het lectoraat ondersteunt de opleidingen door ze met haar lectoraatsonderzoek te faciliteren bij het formuleren van een visie op de plaats van onderzoek binnen de verschillende opleidingsniveaus van Stenden: Associate Degree, Bachelor en Master.

Belangrijke thema's zijn:

* De relatie en de wederzijdse beinvloeding tussen sociaal-constructivisme en onderzoek, in samenwerking met het lectoraat PGO;

* De diversiteit, praktische relevantie en methodische degelijkheid van onderzoek bij Stenden;

* De uitwerking van het onderzoekend vermogen per opleiding;

* Het onderzoek op de sites van Stenden, dit in samenwerking met het lectoraat Internationalisering;

* De rol van onderzoek bij het vormgeven van `nieuwsgierigheid' in de opleidingen van Stenden en daarmee van de talentontwikkeling van haar studenten.