Buurt belt politie bij verdachte situaties


Buurt belt politie bij verdachte situaties

Laatste update:
05-06-2016 | 11:18

Gelderland - In twee plaatsen in Gelderland heeft de politie gisteravond en afgelopen nacht mannen aangehouden die inbrekerswerktuigen bij zich hadden. Dat gebeurde allebei de keren nadat buurtbewoners een verdachte situatie hadden gemeld.

In Winterswijk belde een buurtbewoner dat er twee mannen op een erf aan de Vreehorstweg liepen. Dat gebeurde rond 20.00 uur. Agenten zagen de mannen even later fietsen. Bij controle bleek dat ze inbrekerswerktuigen in hun fietstassen hadden. De twee mannen van 23 en 24 jaar uit Winterswijk
zijn aangehouden.

In de nacht zag iemand aan de Tatelerweg in Didam twee mannen die zich verdacht gedroegen bij een huis, ook hier werd meteen de politie gebeld. Agenten waren snel ter plaatse en konden de twee aanhouden. De mannen hadden inbrekerswerktuigen bij zich. Ook hadden ze een jerrycan en slang bij
zich, bij de politie is bekend dat dit gebruikt wordt bij brandstofdiefstal. De verdachten zijn 34 en 38 jaar oud en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats.

Ziet u iets verdachts in uw eigen buurt? En denkt u dat de verdachten nog in de buurt zijn? Bel dan meteen de politie via 112. In bovenstaande gevallen zijn twee keer verdachten met inbrekerswerktuigen aangehouden, mogelijk zijn inbraken voorkomen dankzij alerte buurtbewoners.



(2016275879/2016275562 SK)