Actieweek Verkeersveiligheid: Let jij ook op?


[IMG]

06-06-2016

Brabant staat volgende week bol van de activiteiten voor veilige deelname aan het verkeer. Ook in de regio 's-Hertogenbosch. Zoals de mogelijkheid om dinsdag 7 juni te beloven `je ogen op de weg te houden, en niet op de mobiel' bij benzinestation De Lucht. Het is namelijk Actieweek
Verkeersveiligheid van 6 tot en met 12 juni.

Het draait deze week om veilige deelname aan het verkeer. Met als extra focus `Let jij ook op?'. Want even een appje sturen of een e-mailtje checken, veel te vaak is onoplettendheid de oorzaak van een ongeluk. Brabanders beloven daarom om de ogen op de weg te houden, en niet op de mobiel.

In actie komen

Lokale bedrijven en gemeenten, scholen en verkeersveiligheidsorganisaties: er zijn in de regio `s-Hertogenbosch veel mensen die tijdens deze week in actie komen. Samen staan en gaan zij voor NUL verkeersdoden in Brabant.

Belofte on tour

Tijdens de actieweek krijgen Brabanders in alle regio's de vraag om `hun ogen op de weg te houden en niet op hun mobiel'. In de regio `s-Hertogenbosch gebeurt dat 's middags op dinsdag 7 juni bij benzinestation De Lucht aan de A2. Zij doen de belofte door op een enorme, rode button te drukken.
Het promoteam NUL houdt via een groot scherm het aantal beloftes bij tijdens hun bezoeken aan de regio's. Daar doen ze onder meer ook testjes met de mensen.

Wat is waar te doen?

In de hele regio vindt volgende week iedere dag een social media campagne rondom Verkeersveiligheid plaats, met als thema Let jij ook op? Iedere dag versturen alle negen gemeenten uit de regio een bericht dat in samenwerking met VVN wordt opgesteld. Zo wordt er bijvoorbeeld in iedere
regiogemeente een buurtactiepakket verloot of uitgedeeld aan buurten die aandacht vragen voor de verkeersveiligheid in hun wijk of straat.

Verder vinden in de gemeenten Schijndel en Den Bosch acties plaats: een scootmobielcursus in Schijndel en aandacht voor fietsveiligheid in het centrum van 's-Hertogenbosch.

Kijk voor alle acties op www.nulverkeersdodenbrabant.nl/acties.

NUL-boodschap

Brabant gaat voor NUL verkeersdoden is een initiatief van de provincie Noord-Brabant, gemeenten, diverse verkeersveiligheidspartners en lokale initiatiefnemers. Doel is om het aantal verkeersdoden in Brabant terug te dringen. De campagne is er voor iedereen die vindt dat elk
verkeersslachtoffer er een teveel is.