Selectiemiddag kinderburgemeester


Gepubliceerd op: 23 mei 2016
Woensdag 25 mei wordt een spannende dag! 7 kandidaten strijden voor een jury voor de kandidatuur van de Amstelveense kinderburgemeester.
De jury bestaat uit burgemeester Mirjam van 't Veld, wethouder Jeroen Brandes, de raadsleden Tawros Aslanjan en Ewa Petiet en Ruud Oosterhof (NME).

De kinderen worden 's middags ontvangen op het raadhuis waar hen een vol programma wacht. Ze gaan op de foto, maken een filmpje en moeten hun plannen presenteren. Daarna wordt het spannend! De jury trekt zich terug en maakt vervolgens bekend welke drie kandidaten naar de eindstrijd gaan.

De eindstrijd betekent campagne voeren en aangeven waarom zij juist de kinderburgemeester van Amstelveen moeten worden. Het campagne voeren begint gelijk al de volgende dag, op 26 mei. Vanaf die dag is ook het mogelijk om op een van de drie kandidaten te stemmen via een speciale website,
www.kinderburgemeesteramstelveen.nl. Stemmen kan dan tot en met 3 juni.

Op woensdag 8 juni om 16.00 uur maakt burgemeester Mirjam van 't Veld op het raadhuis bekend wie de nieuwe kinderburgemeester wordt. Op 13 juli zal hij of zij officieel geinstalleerd worden tijdens de vergadering van de gemeenteraad.
Tweet

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl