8 juni is het Buitenspeeldag


06-06-2016 Dagelijks vrij buitenspelen was vroeger heel gewoon. Tegenwoordig speelt 1 op de 5 kinderen maximaal een keer per week vrij buiten, blijkt uit onderzoek van Jantje Beton. Juist in de tijd waarin 80% van de kinderen niet genoeg beweegt, kan er niet voldoende aandacht naar het
buitenspelen uitgaan.
Daarom is op woensdag 8 juni de jaarlijkse Nationale Buitenspeeldag georganiseerd. De basisschoolkinderen uit Drechterland kunnen tijdens deze dag vrijblijvend deelnemen aan diverse buitenspeelactiviteiten op het plein naast het gemeentehuis in Hoogkarspel.

Knallende opening!

Om 13.30 uur is de opening met een knallende streetdance warming-up. Kinderen kunnen tijdens de dag vrijblijvend spelen op de tumblingbaan, skeeleren, touwtjespringen, slacklinen, balspelen beoefenen en nog veel meer.

Brede School de Paraplu en Sportservice West-Friesland

Sportservice West-Friesland en de Brede School de Paraplu in Hoogkarspel organiseren in samenwerking met de IJsclub Hoogkarspel, gymvereniging Dess, Eccles Golf academy en slackline Rick de buitenspeeldag. Tijdens deze dag maken kinderen kennis met verschillende sporten en worden zo
gemotiveerd om lekker buiten te spelen.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sportservice West-Friesland, Linda van den Berg, telefoonnummer 0229-28 77 00 of mail naar lvandenberg@sportservicewestfriesland.nl. Graag verwijzen wij u ook naar onze website www.sportservicewestfriesland.nl.

Graag tot ziens op woensdag 8 juni op het Raadhuisplein in Hoogkarspel, van 13.30 - 16.00 uur.
Foto: Sportservice West-Friesland Bootcamp Foto: Sportservice West-Friesland Bootcamp
06-06-2016
Thema Nieuws, Drechternieuws