KIEM-VANG stelt subsidie beschikbaar voor onderzoek naar duurzame bouwmaterialen

De afkorting KIEM staat voor Kennis-Innovatie Mapping in het mkb en VANG voor Van Afval Naar Grondstof.

De KIEM-VANG-regeling bevordert kennisontwikkeling tussen hogescholen, ondernemingen en publieke organisaties op het gebied van specifieke materiaalstromen, waaronder bijvoorbeeld bouwmaterialen. Het gaat hierbij om ketensluiting, waardecreatie en het voorkomen van afvalstromen. De aanvragen kunnen uit de vakgebieden techniek, economie, marketing, logistiek, organisatiekunde en ontwerpen worden ingediend.

Achtergrond

KIEM-VANG maakt onderdeel uit van het programma Praktijkgericht Onderzoek en Opleiding Van Afval naar Grondstof(TM) (PRO-VANG) dat is ontwikkeld in samenwerking met het ministerie van I&M. Het doel van dit programma is het versnellen van de transitie naar een circulaire economie.

Wat is het?

KIEM-VANG biedt financiering voor het opzetten van een langduriger samenwerkingsverband in een consortium, bestaande uit een lector van een hogeschool en minimaal twee mkb-ondernemingen, eventueel aangevuld met een publieke organisatie. Mogelijke uitkomsten van KIEM-projecten zijn: gezamenlijke projectvoorstellen, bijeenkomsten, (business)modellen, demonstrator, prototype(n), werkwijze, proces, platform, instrumenten, etc.

Voor wie is het?

KIEM-VANG is voor lectoren en onderzoekers van hogescholen, mkb-ondernemingen en publieke organisaties. Daarbij is de lector of senior-onderzoeker altijd de aanvrager. De subsidiegelden zijn uitsluitend bestemd voor het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek door de hogeschoolmedewerkers.

Wat kun je aanvragen?

Per KIEM-VANG project kan maximaal 20.000,- worden aangevraagd. Het totale subsidiebedrag is 2.200.000,-. Er is nog voldoende budget voor nieuwe aanvragen.

Wanneer kun je aanvragen?

De call for proposals voor KIEM-VANG is doorlopend en sluit op 10 november 2016, 14.00 uur (of eerder indien de beschikbare middelen zijn uitgeput).

Meer informatie:

http://www.regieorgaan-sia.nl/content/Thematische+regelingen/KIEM-VANG