Ruim 4000 bezoekers tijdens zonovergoten Dag van de Bouw

Afgelopen zaterdag was de Dag van de Bouw. Verschillende aannemers door het hele land stelden hun bouwlocaties open voor publiek. Zo ook de infraprojecten van de provincie Fryslan. Bij De Centrale As, Stationsbrug Franeker, Herinrichting Deinum - Boksum van Leeuwarden Vrij-Baan en N31 Harlingen stonden de projectmedewerkers klaar om bezoekers bij te praten over de werkzaamheden. Het project N381 Drachten - Drentse grens organiseerde een opendag van 10.00 - 14.00. In totaal trokken de projecten ruim 4000 bezoekers.

Stationsbrug Franeker

Meer dan 100 direct omwonenden van de Stationsbrug en Oosterpoortsbrug in Franeker schoven aan bij een gezamenlijk Waddenpoortontbijt in restaurant Poort van Franeker. De 220 woningen en bedrijfspanden die de meeste hinder ondervinden van de werkzaamheden ontvingen een uitnodiging. Aansluitend konden de bezoekers een rondleiding volgen op de bouwlocaties van de Stationsbrug en de Oosterpoortsbrug.

Franeker

Herinrichting Deinum - Boksum

De Dag van de Bouw trok ruim 200 bezoekers naar het project Herichting Deinum-Boksum. Aannemers Reef-Infra, de Boer en de Groot en Antea Sport stelden hun werkterrein open voor alle geinteresseerden. Er reed een pendeldienst tussen de nieuwe rotonde nabij Boksum, het Uitkijkpunt en de nieuwe sportvelden. Ook konden de archeologische opgravingen worden bewonderd in It Holt. Kinderen konden voet- en korfballen op de voorbelasting van de nieuwe sportvelden en springen op het springkussen.

Vrij-Baan

De Centrale As

Bij De Centrale As werd bij het aquaduct in Burgum om 10.00 uur het officiele startsein samen met Bouwend Nederland gegeven. Vervolgens konden de bezoekers rondleidingen krijgen, schatgraven, ijsjes eten en informatie over het project inwinnen. In Dokkum opende bouwcombinatie van Jansma, Roelofs en Van Spijker de bouwlocatie van het viaduct. ProRail en Max Boegl werken aan de spooronderdoorgang in Hurdegaryp. Bijna 2000 mensen bekeken het werk van De Centrale As.

DCA

N31 Harlingen

Ruim 1350 bezoekers namen een kijkje op het bouwterrein van het project N31 Harlingen. Het informatiecentrum, de bouwlocatie bij het aquaduct, de centrale aansluiting en spoorviaduct waren open voor bezoekers. Hier was van alles te doen voor jong en oud.

N31

N381 Drachten - Drentse grens

Belangstellenden konden afgelopen zaterdag een kijkje achter de bouwhekken van N381 nemen. Twee bouwlocaties waren geopend voor publiek: onderdoorgang Venekoten en tunnel Duisterweg, beide bij Oosterwolde. Bij het startpunt konden kinderen schatgraven in een grote bult zand met daarin kadootjes verstopt en springen op een luchtkussen. Verder was er voor de liefhebber gelegenheid om op de foto te gaan, er stond een flitskist geplaatst.

N381

Ruim 500 bezoekers bezochten Thialf tijdens De van de Bouw. De projecten en aannemers kijken terug op een geslaagde dag.