COMATCH versnelt groei in Europa


Online marktplaats voor consultants rondt financieringsronde van vier miljoen euro af

BERLIJN/AMSTERDAM, 20160607 -- Acton Capital Partners samen met bestaande investeerders Atlantic Labs en b-to-v investeren in gedeelte van Series A ronde. COMATCH zal de middelen aanwenden om haar positie uit te breiden als de leidende online marktplaats voor onafhankelijke management consultants met focus op groei en internationalisatie.

COMATCH, de marktplaats voor onafhankelijke top management consultants en industrie experts, finaliseerde haar tweede ronde financiering met succes. Acton Capital Partners begeleidde een vier miljoen euro investering in COMATCH met bestaande investeerders Atlantic Labs (van seed investor Christophe Maire) en b-to-v.

COMATCH zal de nieuwe financiering in de eerste plaats gebruiken om haar positie als marktleider in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (de DACH-landen) uit te breiden en om volgende stappen te kunnen ondernemen richting verdere internationalisering.

Christoph Hardt, die eind 2014 samen met Jan Schächtele COMATCH heeft opgericht zegt: 

"Dankzij de nieuwe financiering zijn we in staat om ons ambitieuze groeitraject in de komende twee tot drie jaar voort te zetten. We zijn van plan om onze ‘first mover’ positie in Duitsland uit te breiden en tegelijkertijd streven we ernaar om het grootste Europese platform voor onafhankelijke management consultants te worden. We willen dat COMATCH de ‘top of mind’ partij is voor bedrijven op zoek naar management consulting dienstverlening en voor iedere consultant die vertrekt bij een gerenommeerd adviesbureau. We zijn verheugd dat Acton en onze bestaande investeerders deze visie delen."

Sebastian Wossagk, Managing Partner at Acton, voegt daaraan toe:

"Voor bedrijven is het vaak moeilijk om hooggekwalificeerde management consultants voor uiteenlopende projecten op een snelle en gemakkelijke manier te vinden. COMATCH heeft bewezen dat zij in staat is om dit probleem op efficiënte wijze op te lossen voor haar klanten. Dat zijn zowel middelgrote bedrijven als grote ondernemingen. Als gevolg daarvan heeft COMATCH zich inmiddels ook gepositioneerd als een aantrekkelijk kanaal voor onafhankelijk adviseurs die nieuwe klanten en projecten willen verwerven. We verheugen ons erop om het team verder te kunnen ondersteunen op de ingeslagen weg."

Momenteel heeft COMATCH 15 werknemers op haar kantoor in Berlijn. Sinds de lancering in maart 2015 zijn meer dan 850 top management consultants toegelaten tot het netwerk en zijn meer dan 120 consultancy projecten in gang gezet. COMATCH ontvangt een uitstekende rating van haar klanten met gemiddeld een 9,2 uit 10 punten. De website comatch.com is beschikbaar in vijf talen met lokale verkoopteams voor de Benelux-landen vanuit Amsterdam en voor Scandinavië vanuit Kopenhagen. Daarmee is het aandeel internationale consultants en klanten die met COMATCH samenwerken gestaag toegenomen. Nederland wordt beschouwd als een speerpunt in de Europese expansie vanwege haar grote potentie: sinds 2009 is het aantal freelancers in de Nederlandse markt voor managementconsultancy bijna verdubbeld tot 80.000.

Over COMATCH
COMATCH is een online platform voor onafhankelijke topmanagement consultants en industrie-experts. Sinds maart 2015 flexibiliseert COMATCH de consultancysector en matcht zij consultants met klanten die behoefte hebben aan externe support voor een project. Bedrijven van alle groottes gebruiken COMATCH, waaronder internationale bedrijven alsmede adviesbureaus, startups en MKB bedrijven. Consultants die zich willen aansluiten bij het netwerk moeten een twee-fasen selectie procedure doorlopen waarmee hoge kwaliteit van consultants wordt gewaarborgd. Ongeveer 40 procent van de aanvragen worden geweigerd. Oprichters en directieleden van het in Berlijn gevestigde bedrijf zijn de ex-McKinsey consultants dr. Christoph Hardt en dr. Jan Schächtele.

Over Acton Capital Partners
Acton Capital Partners (www.actoncapital.com) is een in München gevestigd Venture Fund voor internet bedrijven. Het richt zich op starters op het gebied van marktplaatsen, e-commerce, e-diensten, digitale media en SaaS. Acton investeert in Europa en Noord-Amerika. Het team heeft al jaren succesvol samengewerkt en heeft sinds 1999 geïnvesteerd in meer dan 65 bedrijven. Gerenommeerde investeringen zijn onder meer AbeBooks, Alando, AlphaSights, Ciao, Elitepartner, Etsy, HolidayCheck, Linas Matkasse, Lumas, mytheresa.com, OnVista, Windeln.de and zooplus.

Over Atlantic Labs
Atlantic Labs, opgericht door de Berlijnse tech ondernemer Christophe F. Maire, heeft ten doel om startups uit Berlijn die dringende problemen oplossen met behulp van digitale technologie in mondiale kampioenen te transformeren. Met het oog op het stimuleren van zakelijke formaties, investeert Atlantic Labs tijdens de pre-seed en de seed fase. Andere in het oog springende investeringen zijn SoundCloud, EyeEm, Monoqi, Medigo, Clue.

Over b-to-v
b-to-v Partners AG is een venture capital bedrijf gevestigd in St. Gallen en Berlijn. Met 200 leden is het een van de grootste netwerken van ondernemende particuliere beleggers in Europa. Eerdere investeringen zijn onder meer Facebook, Xing, Linguee en Qype.