Politie zoekt getuigen van woninginbraak en diefstal auto


Politie zoekt getuigen van woninginbraak en diefstal auto

Laatste update:
09-06-2016 | 12:57

Rijpwetering - Agenten kregen woensdag 8 juni omstreeks 16.50 uur de melding van een woninginbraak en diefstal van een personenauto aan de Pastoor van de Plaatstraat. Drie verdachten sloegen hierbij op de vlucht.

Het drietal sloeg op de vlucht in de richting van de N445. Inmiddels hadden buurtbewoners de achtervolging ingezet. Na een lange achtervolging wisten zij een van de verdachten te overmeesteren en in bedwang te houden tot agenten ter plaatse kwamen. De verdachte, een 23-jarige man uit Leiden,
was op zijn vlucht door tuinen en een sloot gegaan. Op de Zuidweg in Rijpwetering werd hij door agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De twee anderen wisten te ontkomen. Van hen zijn signalementen beschikbaar.

Signalementen

Verdachte 1 is een lichtgetinte man van ongeveer 25 jaar oud en zo'n 1.80 m lang. Hij heeft een smal gezicht en droeg een zwartkleurig petje, zwartkleurig T-shirt, korte spijkerbroek tot aan de knie en zwarte gympen. Aan de achterzijde van zijn zwartkleurige pet kwam lang krullend haar.

Verdachte 2 is tussen de 25 en 30 jaar oud en was de bestuurder van het gestolen voertuig. Hij heeft een bol gezicht en droeg een zwarte pet.

Oproep getuigen

De politie komt graag in contact met mensen die rond het tijdstip van de woninginbraak een of meerdere personen hebben gezien die zich verdacht ophielden in de omgeving van de Pastoor van der Plaatstraat. Mogelijk dat er rond dat tijdstip verdachte voertuigen zijn gezien in de buurt. Heeft u
meer informatie over deze zaak dan kunt u contact opnemen met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.