Informatieavonden versterking Houtribdijk | Rijkswaterstaat

Informatieavonden versterking Houtribdijk

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 08 juni 2016- Laatste update: 08 juni 2016 13:52 uur

Het Ontwerp Projectplan Waterwet versterking Houtribdijk ligt samen met de hoofdvergunningen van 9 juni tot en met 20 juli 2016 ter inzage. Donderdagavond 16 juni organiseert Rijkwaterstaat daarom een informatieavond in Enkhuizen en op vrijdagavond 17 juni in Lelystad.

Versterking Houtribdijk

De Houtribdijk, tussen Enkhuizen en Lelystad, beschermt grote delen van Nederland tegen hoogwater. Bij de landelijke toetsing aan de norm voor de waterveiligheid is gebleken dat verbeteringen nodig zijn om het achterland ook op lange termijn veilig te houden. Rijkswaterstaat versterkt daarom de Houtribdijk over een lengte van circa 25 kilometer. De versterking van de Houtribdijk vindt plaats aan de Markermeer- en IJsselmeerzijde van de dijk door middel van harde en zandige versterkingen. De werkzaamheden maken deel uit van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma.

De start van de werkzaamheden aan de Houtribdijk staat gepland in 2017. In 2020 voldoet de dijk weer aan de gestelde wettelijke veiligheidsnormen.

Informatieavonden

Wilt u meer informatie over de versterking Houtribdijk, vragen stellen of met deskundigen van Rijkswaterstaat in gesprek? Kom dan langs op een van de informatieavonden die we organiseren in Enkhuizen en Lelystad. De informatieavonden beginnen om 17.30 uur en duren tot 20.30 uur. U kunt op elk tijdstip binnenlopen. Vooraf aanmelden is niet nodig. U bent van harte welkom op de volgende locaties:

* Donderdag 16 juni: Zuiderzeemuseum, Wierdijk 12 (Peperhuis) in Enkhuizen.

* Vrijdag 17 juni: Provinciehuis Flevoland, Visarenddreef 1 in Lelystad.

Tijdens deze informatieavonden is er ook gelegenheid om met vertegenwoordigers van de projecten Natura 2000, Luwtemaatregelen Hoornse Hop en Nieuw Peilbesluit IJsselmeergebied in gesprek te gaan.

Ontwerpbesluiten ter inzage

Om de dijkversterking mogelijk te maken is een Projectplan Waterwet opgesteld en heeft Rijkswaterstaat de hoofdvergunningen aangevraagd. Van donderdag 9 juni tot en met woensdag 20 juli 2016 liggen de ontwerpbesluiten voor de versterking van de Houtribdijk ter inzage ten behoeve van zienswijzen. Stukken zijn onder andere in te zien op de website van provincie Flevoland. Daar vindt u ook de publicatie waarin staat hoe u een (schriftelijke of mondelinge) zienswijze kunt indienen.