Terrasbezoeker moet nog acht jaar zitten


Terrasbezoeker moet nog acht jaar zitten

Laatste update:
10-06-2016 | 09:29

Amsterdam - Een Italiaanse terrasbezoeker had wel erg veel pech toen een opmerkzame agent dacht dat hij zijn rekening niet betaald had. De Italiaan bleek gezocht te worden door de Italiaanse autoriteiten en moet nog acht jaar de gevangenis in.

Een agent in burger surveilleert begin deze week in de Zeilstraat als hij een terrasbezoeker snel ziet opstaan en weglopen. De agent staat al een tijdje op die plek en heeft geen betaling zien plaatsvinden aan de serveerster. Daardoor krijgt hij het vermoeden dat de man is vertrokken zonder te
betalen.

De politieman houdt de man even verderop in de straat aan en gaat met hem naar het bureau. Daar overhandigt de man een Italiaans rijbewijs. Al snel blijkt dat het rijbewijs vals is.

De man verklaart dat hij de terrasrekening wel degelijk heeft betaald, maar geeft ook toe dat de naam op het rijbewijs niet zijn echte naam is. Als hij zijn echte naam aan de agent opgeeft, blijkt dat hij gezocht wordt door Italie in verband met een drugsdelict. Hij moet nog acht jaar de
gevangenis in. De 46-jarige man is in verband met zijn overlevering aan Italie overgedragen aan een officier van justitie.