Bezuiniging 500 miljoen moet voor reces van tafel!


vrijdag, 10 juni 2016

Bezuiniging 500 miljoen moet voor reces van tafel! Wat een vreselijke bezuiniging hangt er nog steeds boven de markt: 500 miljoen euro op de langdurige ouderenzorg vanaf 2017. Dit gaat om zeer kwetsbare mensen die zorg hard nodig hebben en meer dan verdienen.

"Door deze voorgenomen bezuiniging schieten we in 2017 dwars door de ondergrens. De basale zorg in onze verpleeghuizen is dan niet meer gegarandeerd", zo vreest KBO-directeur Manon Vanderkaa. "De draconische bezuiniging van 500 miljoen zal ongetwijfeld leiden tot minder professionele zorg en
tot nog grotere verantwoordelijkheden voor mantelzorgers en vrijwilligers. Heel slecht nieuws dus voor kwetsbare ouderen en hun familie." De korting van 500 miljoen in 2017 is destijds afgesproken in het regeerakkoord en reeds `ingeboekt', maar blijkt nu onverantwoord.

De Unie KBO roept daarom kabinet en Kamer op: schrap dit onzinnige bezuinigingsvoorstel, nog voor het zomerreces! Zodat de onzekerheid voor iedereen van tafel is en er eindelijk weer gebouwd kan worden aan een kwalitatief goede langdurige ouderenzorg.

Deze bezuiniging van 500 miljoen moet van tafel. De waakhond ouderenzorg staat op scherp!

Tweeten