De handtekeningen zijn gezet voor JADS


10 juni 2016

Op vrijdag 10 juni zijn contracten en overeenkomsten getekend voor de oprichting en start van de Jheronimus Academy of Data Sciences (JADS). Dit gebeurde door vertegenwoordigers van de universiteiten van Tilburg en Eindhoven, de provincie Brabant, Kadans en de gemeente 's-Hertogenbosch. In
een periode van twee jaar zijn de vijf partijen er in geslaagd deze nieuwe universitaire opleiding in 's-Hertogenbosch van start te laten gaan.

Begin september start het eerste academisch jaar in het voormalig klooster Marienburg. Voor het academiejaar 2016 - 2017 mikken de universiteiten op een 80 tal bachelor studenten en 40 deelnemers aan de master Entrepreneurship in 's-Hertogenbosch.

Verbouwing

Op dit moment wordt het kloostergebouw verbouwd. Dit gebeurt in fases. De totale verbouwing is naar verwachting eind september 2017 klaar. De kloostertuin wordt niet wezenlijk aangepast. Er komt wel een fietsenstalling. De tuin krijgt een (gedeeltelijk) openbare functie.

Nieuw studiefonds

Kadans en de congregatie JMJ richten samen een studiefonds op ter ondersteuning van deze nieuwe opleiding. De Stichting krijgt een startkapitaal mee van EUR 500.000.

De initiatiefnemers hopen dat in de toekomst aanvullende gelden verkregen worden. Doelstelling van de stichting is vooral het ondersteunen en bevorderen van het onderwijs aan de JADS. Dat gebeurt straks door het geven van studiebeurzen en andere faciliteiten aan talentvolle studenten uit
opkomende en ontwikkelingslanden.