Europa Conferentie

27/05/2016

Europa Conferentie

Categorie: Algemeen

Op vrijdag 10 juni organiseert de CDA-delegatie in de EVP-Fractie in het Europees Parlement voor de zevende keer haar jaarlijkse Europaconferentie.

Dit jaar vindt de conferentie plaats in de mooie Grote Kerk in Goes met de titel `Energie voor morgen'. Hoe zorgen wij in Europa voor betrouwbare en betaalbare energie voor burgers en bedrijven in een steeds complexere wereld? De opwarming van de aarde, de oprakende voorraden fossiele brandstoffen en de toenemende geopolitieke instabiliteit dwingen Europa alternatieve energiebronnen te ontwikkelen en onze afhankelijkheid van Rusland en het Midden-Oosten te verkleinen. Wat kan Nederland doen? Welke rol heeft de EU? En hoe zorgen we voor goede samenwer-king met onze buurlanden? Vragen waarop uitvoerig ingegaan zal worden tijdens de conferentie.

U wordt welkom geheten door CDA-gedepu-teerde Jo-Annes de Bat. Onze hoofdgast, vicepremier van Belgie Kris Peeters zal de key note speech geven over samenwerking op het gebied van energie. Vervolgens is het aan Herman Wijffels, hoogleraar Duur-zaamheid en Maatschappelijke verandering, Jan Molema, expert bij de Benelux Unie en Esther de Lange, vicevoorzitter EVP-Fractie en delegatieleider van de CDA-delegatie in het Europees Parlement om deel te nemen in een paneldiscussie onder leiding van Henri Bontebal. Na een afsluitend woord van Lambert van Nistelrooij zal de conferentie worden voortgezet tijdens een borrel, waar u onder het genot van een hapje en een drankje met de CDA-Europarlemen-tariers in gesprek kunt gaan.