10 Symposium - Goede zorg verleen je samen

Datum : 10 juni 2016

Tijdstip : 10:00 - 16:00 uur

Lokatie : Spoorwegmuseum, Utrecht

Organisator : NFU

Tijdens dit symposium staat het delen van goede voorbeelden van leren interprofessioneel werken in het hele spectrum van onderwijs en klinische praktijk centraal.

Omschrijving

Patienten worden zelden door een zorgprofessional behandeld, maar in toenemende mate in teams en netwerken, zo dicht bij huis als mogelijk. In de praktijk van de zorg is volwaardige en gestroomlijnde samenwerking tussen alle betrokken zorgprofessionals nog zeker geen gemeengoed. Ook bereiden opleidingen tot huisarts, medisch specialist, (wijk)verpleegkundige en paramedicus hun studenten nog onvoldoende voor op een zorgpraktijk waarin interprofessionele samenwerking essentieel is.

Tijdens het symposium staat het delen van goede voorbeelden van leren interprofessioneel werken in het hele spectrum van onderwijs en klinische praktijk centraal.

Dagvoorzitters: dr. Nynke Scherpbier (Radboudumc) en prof. dr. Rien de Vos (AMC)

Programma

09.30 uur - Ontvangst

10.00 uur - Opening

10.20 uur - Keynote lecture: Interprofessional education - the why, the what and the how dr. Gloria Esegbona, King's Learning Institute van King's College in Londen (UK)

10.55 uur - Koffie/thee

11.20 uur - Groepssessie: samenwerken in de zorg Vanuit de concrete zorgpraktijk analyseren we waar interprofessioneel werken nodig is en hoe je dat kunt realiseren of optimaliseren. Ook staan we erbij stil hoe je dit reeds in de opleiding kunt leren.

12.20 uur - Vanuit de NFU-master Kwaliteit en veiligheid in de patientenzorg: ervaring in interprofessioneel leren en werken

12.30 uur - Lunch

13.30 uur - Carrousel van goede praktijken Een uitwisseling van een selectie van goede praktijkvoorbeelden van interprofessioneel leren in onderwijs, opleiding en klinische praktijk, aangedragen door deelnemers.

Met koffie/thee

15.30 uur - Afsluiting: Leren interprofessioneel werken - van voorlopers naar common practice

16.00 uur - Borrel

Meer informatie

NFU Kwaliteit van Zorg