Reactie College van Bestuur

Reactie College van Bestuur

10 juni 2016

In reactie op het overdragen van haar taken door de Raad van Toezicht heeft het College van Bestuur onderstaande e-mail naar studenten en medewerkers gestuurd.

Beste collega's en studenten,

Wellicht hebben jullie vernomen dat de Raad van Toezicht van de UvA heeft besloten haar taken zo spoedig als mogelijk over te dragen.

In de afgelopen maanden is de samenwerking tussen de Raad van Toezicht (RvT) en de medezeggenschap ernstig verstoord geraakt. Er is geprobeerd met behulp van een tussenpersoon tot elkaar te komen. Dat is helaas niet gelukt. Uiteindelijk heeft dit tot het besluit van de RvT geleid.

Uiteraard respecteren we de afweging en de beslissing van de RvT om haar taken over te dragen. De volgende stap ligt nu bij de minister van OCW; zij benoemt immers de RvT. Het is goed dat er tijd wordt genomen voor een zorgvuldige overdracht. We houden daarover contact met het ministerie.

Voor nu vinden we het belangrijk jullie te laten weten dat het ons als College van Bestuur niet zal afleiden van datgene wat wij essentieel vinden voor de komende periode: aandacht voor toegankelijk en intensief onderwijs, sterk onderzoek, een helder en sociaal personeelsbeleid, internationale samenwerking en het uitbouwen van de verbinding met Amsterdam.

Daar gaan wij graag samen met jullie aan werken.

Met hartelijke groet,

Geert ten Dam

Karen Maex

Hans Amman

Huib de Jong

Gepubliceerd door Universiteit van Amsterdam