Sponsor-zoekt-sporter-actie groot succes


Grote vraag naar sponsors voor sporters: al tientallen aanmelding bij RugZorgKliniek

HEERENVEEN, 20160610 -- Het lijkt de omgekeerde wereld. Sporters zoeken toch altijd sponsors? Maar nee, nu zoekt een sponsor sporters. De RugZorgKliniek weet als geen ander hoe belangrijk sporten is om de gewrichten soepel, de spieren gezond en de conditie op peil te houden. Goed materiaal is daarbij van groot belang, maar dat kost geld. RugZorgKliniek is sponsor van de Friesche Voetbal Club (FVC) en zag dat voor die verenging de sponsorinkomsten de afgelopen jaren flink waren gedaald. Reden genoeg voor de RugZorgKliniek om een actie te starten: Sponsor zoekt sporters.

Dat hebben ze geweten bij de RugZorgKliniek. Via Facebook stroomden de aanmeldingen van sporters binnen. Dameszaalvoetballers, touwtrekkers, amazones, fierljeppers en rolstoelcurlers. Allemaal hebben ze zich aangemeld bij de RugZorgKliniek voor sponsorgeld.

[Sponsor-zoekt-sporter-actie groot succes]
Voetbalteams, fietscrossers en ook korfballers meldden zich aan. De minder bekende sporten, zoals de touwtrekkers en de rolstoelcurlers weten ook hoe moeilijk het is om sponsoren te vinden en hebben zich dan ook massaal aangemeld.

"We zijn helemaal overdonderd door de vele aanmeldingen", zegt Wolter Otten van de RugZorgKliniek. "Wij wilden wel sponsoren maar voor welke sport(ers) kies je dan? Dus wij dachten dat Facebook een mooie manier was om sporters te vinden; dat blijkt dus wel!"

In totaal wordt €5000 euro verdeeld onder 10 gelukkige winnaars. Het sponsorgeld zal niet alleen naar de bekende sporten gaan. De RugZorgKliniek wil een representatieve spreiding maken tussen individuele sporters en teams, verschillende sporten en ook woonplaats.

Sporters kunnen zich tot 1 juli nog aanmelden op Facebook.com/RugZorgKliniek. Daarna volgt een selectie en kunnen mensen stemmen op hun favoriete sporters en sporten. In september weten we wie een steuntje in de rug krijgt van de RugZorgKliniek.