Bestuurskrachtonderzoek en Buurtgesprekken


Hilversum denkt na over haar toekomstige rol in de regio.

Bestuurskrachtonderzoek

Deze zomer vindt een Bestuurskrachtonderzoek plaats in bijna de gehele Gooi en Vechtstreek. Dit onderzoek meet het functioneren van regionale gemeenten op een aantal wettelijke taken, regionale opgaven en lokale ambities. Het onderzoek wordt gedaan in opdracht van de provincie Noord Holland
door een onafhankelijk onderzoeksbureau.

Buurtgesprekken

Het Bestuurskrachtonderzoek meet of de gemeente haar taken goed uitvoert. In de buurtgesprekken vragen wij hetzelfde aan onze bewoners. Wat gaat er goed in de buurt, wat kan er beter, wat moet de gemeente daarvoor doen en wat dragen buurtbewoners zelf bij aan een sterke buurt. Wij vinden
sterke buurten belangrijk voor de toekomst van de stad. Samen met u en andere buurtbewoners gaan wij aan de slag met de resultaten uit de buurtgesprekken.

De buurtgesprekken vinden plaats in 8 buurten en starten op zaterdag 25 juni aanstaande. Tevens wordt een bijeenkomst met ondernemers en een bijeenkomst met maatschappelijke organisaties georganiseerd. Eind september verwachten wij de resultaten van alle bijeenkomsten.

Via loting zijn buurtbewoners geselecteerd en krijgen een uitnodigingsbrief thuis gestuurd.

Vragen

Voor meer informatie kunt u terecht bij veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Mail ons, (buurten@hilversum.nl)

Aanmelden

* Online aanmeldingsformulier voor een buurtgesprek (https://nl.surveymonkey.com/r/buurten)

Wanneer waar

* Kalender buurtgesprekken