Heterdaad aanhouding poging inbraak dankzij alerte getuige


Heterdaad aanhouding poging inbraak dankzij alerte getuige

Laatste update:
15-06-2016 | 11:16

Nijkerk - Een 34-jarige man uit Den Haag is in de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 juni door de politie in Nijkerk aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot inbraak in een bedrijfspand aan het Molenplein. De politie kon de man aanhouden na een tip van een alerte getuige.

Omstreeks 00.45 uur kwam er een melding binnen van een verdachte situatie. De melder had een klap gehoord en zag een onbekende persoon lopen. Hij vertrouwde het niet, belde onmiddellijk de politie en gaf een duidelijk signalement door.



Toen agenten bij de opgegeven locatie aankwamen, zagen zij dat het slot van een bedrijfspand verniel was. De deur was echter nog op slot, dus vermoedelijk is de dader gestoord. Agenten zijn in de omgeving gaan zoeken naar de verdachte persoon; in de omgeving werd de 34-jarige man aangetroffen.
Hij voldeed aan het signalement dat de melder had doorgegeven. Hierop is de man aangehouden. In de struiken trof de politie een tas aan met daarin inbrekerswerktuig. De tas met inhoud is in beslag genomen en wordt onderzocht.

2016293966