Expositie Beyond frontiers in het gemeentehuis


Donderdag 16 juni om 17.00 uur opent burgemeester Eric van Oosterhout de expositie van het project `Beyond frontiers' in het gemeentehuis in Gieten. De expositie toont schilderijen van het Hunzegebied gemaakt door kunstenaars uit Oost- Europa.

Project Beyond Frontiers

Het project Beyond Frontiers is een initiatief van Litouwse kunstenares/docent Lena Khvchia en oud raadslid Kors van Bladeren van Galleria Unexpected in Groningen. Tijdens een expositie in St. Petersburg, waar de heer van Bladeren een aantal van zijn eigen schilderijen mocht tonen, kwam hij in
contact met Lena Khychia. Dit contact is gebleven en in de loop van de tijd uitgebreid met andere internationale kunstenaars. Dit heeft ertoe geleid dat tien kunstenaars uit Armenie, Litouwen, Moldavie, Polen, Roemenie en Rusland naar Annen zijn afgereisd voor het project `Beyond frontiers'.

Werken in het gebied

De kunstenaars verblijven van 9 tot 19 juni in Nederland om deel te nemen aan het plein-air-symposium in Aa en Hunze. Tijdens deze periode werken zij in het gebied Aa en Hunze en in Groningen aan impressies van stad en platteland op het doek. In Aa en Hunze doen ze dit in het Hunzegebied, in
de buurt van Spijkerboor. Deze kunstenaars zullen met hun werk, een verrassende en inspirerende kijk op ons landschap geven.

Expositie in gemeentehuis

De schilderijen die door de kunstenaars zijn gemaakt van het Hunzegebied zijn van 16 tot en met 30 juni te bezichtigen in de centrale hal van het gemeentehuis in Gieten. Op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur en op donderdagen van 8.30 tot 19.00 uur.