Circulus-Berkel maait bermen in het buitengebied


logo Circulus-Berkel Buitenruimte

Circulus-Berkel is weer gestart met het maaien van de bermen in het buitengebied. Op 6 juni is gestart met de bermen langs fietspaden, daarnaast zijn de bermen op industrieterreinen gemaaid. Half juni start het maaiwerk rondom `zichthoeken', dit zijn de bermen nabij kruisingen en splitsingen.

Met de maaiwerkzaamheden langs fietspaden en rondom zichthoeken houden we verkeerssituaties voor weggebruikers overzichtelijk en dragen we bij aan aantrekkelijke doorgangswegen. Het maaien van bermen langs fietspaden gebeurt in drie rondes; ook in juli en september wordt nog een keer gemaaid.
Alle overige bermen in het buitengebied worden in het najaar meegenomen tijdens een grote jaarlijkse maaironde.

Ecologisch bermbeheer
Het onderhoud van de bermen is door Circulus-Berkel uitbesteed aan loonbedrijf Almen-Harfsen uit Almen. Het bedrijf neemt de bermen in zijn geheel mee, van asfaltrand tot in de steeksloot.

Bij het maaiwerk voert het loonbedrijf het maaisel direct af. Blijft het maaisel liggen, dan bevorderen we door een verrijking van de bodem, de groei van brandnetels en hoge grassen. Het direct verwijderen van maaisel creeert juist groeikansen voor bloemen en planten; aantrekkelijk voor
passanten, maar ook voor vlinders en andere insecten. Zo genieten mensen en dieren iedere zomer van de bloeiende bermen in onze gemeente.