Verdachte van straatroof en beroving opgepakt


Verdachte van straatroof en beroving opgepakt

Laatste update:
15-06-2016 | 11:46

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Oosterhout - De politie arresteerde een 16-jarige jongen uit Oosterhout op verdenking van straatroof afgelopen weekend. Hij heeft vermoedelijk meer op zijn kerfstok.

De gewelddadige diefstal vond plaats op zondag 12 juni 2016 rond 20.30 uur op de Biezenbeemd. binnen. De 59-jarige aangeefster was door de dader haar scooter geduwd en daardoor gevallen. Zij had last van haar rug. Het signalement van de dader leidde de politie in de richting van de 16-jarige
verdachte. Hij werd maandagavond 13 juni 2016 gearresteerd en ingesloten. Hij heeft vermoedelijk meer zaken op zijn kerfstok.

Beroving

De jongen wordt o.a. ook verdacht van de beroving van een bejaard echtpaar (78 en 80 jaar). Dat gebeurde op dinsdag 24 mei 2016 rond 10.30 uur. De man en vrouw (78 en 80) hadden kort tevoren geld gepind in winkelcentrum Arkendonk. Kort daarna werden ze op de Butselaar van hun tas beroofd. Zij
zijn overigens door de recherche geinformeerd over de recente ontwikkelingen in hun zaak.

In de cel

De verdachte werd in verzekering gesteld en beriep zich tijdens de verhoren op zijn zwijgrecht. Hij wordt donderdag 16 juni voor de rechter-commissaris geleid. Die beslist vervolgens of de verdachte in voorarrest wordt gesteld en langer blijft vast zitten.