`Verzekerd! in teken van ondernemen'


"De regie op Big Data ligt bij de burger en bij het bedrijfsleven." Dat vindt en zegt Bas Eenhoorn in de jongste uitgave van Verzekerd! die vandaag verschijnt.

Het kabinet heeft Eenhoorn in het najaar van 2014 benoemd tot Digicommissaris. Dat betekent dat hij de regie voert op het (door)ontwikkelen van de digitale infrastructuur bij de overheid. De voormalig burgemeester toont zich in het coverinterview een voorstander van het opzetten van pilots.
"Ik snap dat verzekeraars fraude willen opsporen en daar data voor nodig hebben. We zullen steeds moeten kijken wanneer dat wel en wanneer niet kan."

Ondernemen

Veel artikelen in de jongste Verzekerd! staan in het teken van ondernemen. Zo vertelt duurzaam ondernemer Maurits Groen in het portret over `zijn' WakaWaka lamp en over de rol die hij voor verzekeraars voorziet. "Ik zou het wel mooi vinden als verzekeraars ons als samenleving wat vaker een
spiegel voorhouden over de risico's van morgen. Dit zijn de cijfers dames en heren, het klimaat gaat voor veel meer schade zorgen. Zegt u het maar."
Groen pleit voor een dialoog en datzelfde doet oud-hockeycoach Marc Lammers die het Nederlands damesteam in 2008 naar Olympisch goud bracht. Hij raadt verzekeraars vooral aan om meer verhalen te vertellen. "Ik ben zelf met storytelling begonnen toen veel meiden wilden stoppen na de verloren
finale tegen Duitsland in 2004. Dat hielp. Wij verkochten in Peking geen product meer, maar een beleving."

Innovatie

Verder in Verzekerd! een achtergrondartikel over InsurTech, waarin de vraag keihard op tafel komt: is de verzekeringssector rijp voor disruptie? Het nummer bevat sowieso veel technologie, met een reportage over de veelzeggende workshop `Let's innovate' en een reportage vanuit Helmond, waar de
Automotive Campus is gevestigd. En natuurlijk ontbreken ook dit keer het `Dagje' met en de column van Roel Janssen niet.

Nog geen abonnee, maar wel nieuwsgierig? Vraag meteen een (gratis) abonnement aan via abonnementen@verzekeraars.nl.