Gastles van Commissaris van de Koning en burgemeester in Oldenzaal


Gepubliceerd op 15 juni 2016

Op vrijdag 17 juni geven Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten en burgemeester Theo Schouten samen een gastles aan leerlingen uit een 4-vwoklas van het Twents Carmel College.

Beiden vinden het belangrijk dat jongeren weten hoe de democratie in Nederland werkt. Onder begeleiding van Reinier Mulder, moderator van ProDemos, huis voor democratie en rechtsstaat, gaan ze onder meer in gesprek over de democratie en de rol van de provincie en de gemeente daarin.

Democratie onder schooltijd - 5.000 inwoners ontmoet!

De provincie Overijssel besteedt extra aandacht aan jongeren vanaf 15 jaar en volwassenen met de bedoeling om hen meer te betrekken bij de democratie. Met het project Overijssel doet mee! bereikt ze jaarlijks meer dan 5.000 (met name jonge) inwoners persoonlijk via gastlessen,
Democratiespelen, Statenspelen, de Jongerenraad Overijssel en debatbijeenkomsten zoals de Overijssel Debat Award.

Sinds vijf jaar werkt de provincie hierin samen met ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat en gemeenten. Ook de gemeenteraad van Oldenzaal en het Twents Carmel College ondersteunen van harte initiatieven om scholieren enthousiast te maken voor de politiek.

Meer informatie

www.overijsseldoetmee.nl www.prodemos.nl www.oldenzaal.nl www.twentscarmelcollege.nl
Logo provincie Overijssel Logo ProDemosLogo gemeente Oldenzaal liggend klein

Logo Twents Carmel College lyceumstraat