Windesheimstudenten zetten Hanzedagen Kampen 2017 op de kaart

08 juni 2016

Windesheimstudenten ontwikkelen marketingplannen voor het businessprogramma van de internationale Hanzedagen 2017 in Kampen.

Hanzestad Kampen organiseert van 15 t/m 18 juni 2017 de Internationale Hanzedagen. Een vierdaags internationaal evenement, dat volgend jaar voor de 37e keer in een van de Europese Hanzesteden gehouden wordt. In opdracht van Kennispoort Regio Zwolle hebben Windesheimstudenten binnen de minor International Business het afgelopen half jaar marketingplannen ontwikkelend om het event op de kaart te zetten richting internationaal georienteerde bedrijven uit de andere Hanzesteden.

Winnende ideeen

In tien teams hebben de studenten onder begeleiding van Sander Janssens, docent en deskundige op het vlak internationale marketing, onderzocht wat de Regio Zwolle het internationale bedrijfsleven te bieden heeft. Dit leverde voor de meest uiteenlopende sectoren kansrijke plannen op. De vier beste teams presenteerden uiteindelijk hun plannen tijdens een finalemiddag aan een deskundige jury, bestaande uit Rob van Lambalgen (Windesheim), Harry Wijnja (provincie Overijssel) en Paul Veld (Rabobank, tevens sponsor van de finale). Het beste concept was uiteindelijk van vier internationale studenten die een specifiek plan ontwikkelden om Duitse ecologische landbouwproducenten te koppelen aan Nederlandse retailers. Andere goed scorende ideeen waren een programma gericht op Health-bedrijven in Duitsland, zonne-energie voor de Scandinavische markt en waterzuivering voor de Poolse Markt.

Bruikbare pareltjes

Windesheimstudenten zetten Hanzedagen Kampen 2017 op de kaartWibo van Wier - als programmamanager vanuit Kennispoort Zwolle verantwoordelijk voor het businessprogramma van de Internationale Hanzedagen in Kampen - is blij met de opbrengst: "We hebben van de studenten een geweldige hoeveelheid ideeen, thema's, doelgroepen, programma's en marketingsuggesties gekregen. De pareltjes hieruit gaan wij samen met ondernemers uit de Regio Zwolle gebruiken voor de ontwikkeling van een aantrekkelijk businessprogramma.