Brexit: heeft de keuze te maken met sociale klasse?

Radio | wo 15 jun 2016

Vandaag gaat Radio EenVandaag in op de vraag of de keuze voor of tegen een Brexit te maken heeft met sociale klasse of opleiding en de kloof tussen arm en rijk.

Wat gaat het worden: in or out? Over precies 8 dagen, op 23 juni 2016, stemmen de Britten of ze bij de Europese Unie willen blijven of niet. De discussie over een mogelijke Brexit loopt inmiddels hoog op en de laatste peiling van het Britse opinieblad The Economist doet daar nog een schepje bovenop: op dit moment is 44% voor een Brexit en 42% tegen.

Verslaggever Liesbeth Witteman was in Engeland en ging naar de stad Peterborough, 45 minuten met de trein vanuit Londen. Peterborough is een stad met veel immigranten uit Oost-Europa en een behoorlijke anti-Europese houden. Daarvoor bezocht zij eerst Cambridge, de beroemde universiteitsstad. Twee totaal verschillende steden.

Geografisch gezien liggen de steden vlakbij elkaar maar de belevingswereld is totaal anders. Hoe leeft het referendum in beide steden? En zijn de meningen voor en tegen verschillend?

Tot aan 23 juni staan we bij Radio EenVandaag iedere woensdag stil bij het Brexit referendum.