Hoe beinvloedt het Europese antidopingbeleid atleten?

Nieuwsbericht | 15-06-2016 | 10:53

Wat betekenen de nieuwe Europese regels op het gebied van dataprotectie voor atleten? Hoe kunnen we het gebruik van doping tegengaan en welke rol speelt voorlichting? Op 15 juni 2016 staan deze drie vragen centraal tijdens de Europese conferentie over doping.

Doping

Fotograaf: Soenar Chamid

Regelgeving voor dataprotectie

De conferentie brengt vertegenwoordigers van de EU-lidstaten, de nationale dopingagentschappen uit de EU-lidstaten, sportkoepels en andere belanghebbenden bijeen in Amsterdam. Het doel is van gedachten te wisselen over de nieuwe Europese regels voor dataprotectie en hoe dit het antidopingbeleid in de verschillende lidstaten de rechten van atleten beinvloedt. Daarnaast is er aandacht voor de rol van voorlichting en bewustzijn over de gevolgen van dopinggebruik.

Sprekers op de conferentie

De Nederlandse minister van Sport, Edith Schippers, haar Vlaamse collega van Sport, Philippe Muyters en de Europese commissaris voor Sport, Tibor Navracsics, spreken tijdens de conferentie. Vanuit de World Anti-Doping Agency geven de president Sir Craig Reedie en aantredend directeur Olivier Niggli een presentatie.