Nederland leider op het gebied van intellectuele eigendom

woensdag 15 juni 2016 13:35 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Taylor Wessing N.V.

Nederland is in de overall ranking van de GIPI op de eerste plaats geeindigd voor Duitsland (2e) en het Verenigd Koninkrijk (3e). GIPI is het meest uitgebreide onderzoek waarin verschillende intellectuele eigendomsregimes over de hele wereld met elkaar worden vergeleken.

In de vijfde editie van GIPI (Global Intellectual Property Index) dat door het internationale advocatenkantoor Taylor Wessing is gepubliceerd, worden maar liefst 43 regimes met elkaar vergeleken op basis van meer dan 8500 ervaren respondenten. Elk regime is vervolgens gewaardeerd ten aanzien van het verkrijgen, exploiteren, handhaven en aanvallen van de vijf meest voorkomende intellectuele eigendomsrechten: merkrechten, octrooirechten, auteursrechten, modelrechten en databescherming.

Het succes van een onderneming hangt meer dan ooit af van een goede strategie en management van intellectuele eigendomsrechten. De groeisectoren van vandaag zijn onlosmakelijk verbonden met intellectuele eigendom: new technologies, high-end design en media content zijn daar enkele voorbeelden van.

Maarten Rijks, Head of Trademarks van Taylor Wessing Nederland: "Het handhaven en verkrijgen van intellectuele eigendomsrechten in Nederland wordt door veel respondenten hoog gewaardeerd, onder meer vanwege de kwaliteit van de rechtspraak, vanuit kosten efficientieoogpunt en de uitvoerbaarheid en kracht van vonnissen."

Marc van Gelder, Managing Partner van Taylor Wessing Nederland: "Wij merken dat internationale clienten ons kantoor steeds beter weten te vinden. De goede reputatie van Nederland als plek om te procederen draagt daaraan bij. De uitkomst van GIPI is daarvan een bevestiging."

Het volledige GIPI5-rapport kan hier worden gelezen: http://fr.zone-secure.net/18926/201961/

*

*

*

*