International MBA- en MSc-studenten volgen colleges in Sports Leadership

Sports Leadership3

De afgelopen drie weken heeft een nieuw keuzevak Sports Leadership plaatsgevonden voor zowel International MBA- als MSc in Management-studenten van Nyenrode. Gedurende vijf avonden kregen 26 studenten - allen met een grote passie voor sport - een selectie aan colleges voorgeschoteld die ook worden gegeven tijdens het eenjarige Sports Leadership Program.

Tijdens de modules werd onder meer ingegaan op onderwerpen als "leading high performance teams", het opzetten van een nieuwe professionele wielerploeg (met een live-verbinding met voormalig Italiaans wielrenner Ivan Basso en ploegleider Tinkoff-Saxo Steven de Jongh), sportecosystemen en de impact van sport op samenleving. Daarnaast stond een bezoek aan het hoofdkantoor van Nike op het programma waar een simulatie werd gedaan door Nyenrode-alumnus Mark de Klerk rond het onderhandelen van sponsorcontracten.

Eind augustus presenteren de studenten aan een jury hun zienswijze 2020 voor SV Kampong. Het winnende concept wordt ter discussie gesteld op de volgende Algemene Leden Vergadering van deze vereniging.

Sports Leadership4

Sports Leadership2

Sports Leadership