Dexia : Benoeming Veronique Hugues wordt financieel directeur van Dexia

De raad van bestuur van Dexia NV en die van Dexia Credit Local S.A., die bijeengekomen zijn onder het voorzitterschap van Robert de Metz, hebben vandaag de volgende wijzigingen in het bestuur van de groep Dexia goedgekeurd.

Benoeming in de raad van bestuur van Dexia NV en Dexia Credit Local S.A.

De raad van bestuur van Dexia NV en die van Dexia Credit Local S.A., hebben akte genomen van het ontslag van Pierre Vergnes als bestuurder; dit ontslag gaat in op 30 juni 2016.

De twee raden van bestuur hebben, op voorstel van het comite ter benoemingen, beslist om Veronique Hugues te cooepteren als lid van de raad van bestuur van Dexia NV en die van Dexia Credit Local S.A. Haar definitieve benoeming zal worden voorgesteld aan de volgende algemene vergaderingen.

Wijziging binnen het directiecomite van Dexia NV en Dexia Credit Local S.A.

Op voorstel van de directiecomites en het comite ter benoemingen, hebben de raden van bestuur trouwens ook beslist om Veronique Hugues te benoemen als lid van het directiecomite van Dexia NV en dat van Dexia Credit Local S.A., als financieel directeur, en als gedelegeerd algemeen directeur van Dexia Credit Local S.A.

Het directiecomite van beide entiteiten zal dus bestaan uit Wouter Devriendt (voorzitter), Claude Piret (belast met de activa), Veronique Hugues (Chief Financial Officer), Benoit Debroise (belast met financieringen en markten) en Johan Bohets (Chief Risk Officer).

Het nieuwe bestuur van de groep Dexia treedt in werking op 1 juli 2016, mits goedkeuring van de benoemingen door de Europese Centrale Bank.

Dexia dankt Pierre Vergnes van harte voor zijn bijdrage aan de werkzaamheden in de raad van bestuur en het directiecomite van Dexia NV en Dexia Credit Local S.A. Hij heeft ook een grote bijdrage geleverd tot de transformatie van de Groep en de uitvoering van het plan voor de geordende ontmanteling van de activiteiten van de Groep. Dexia wenst hem veel succes met zijn nieuwe projecten.

Biografie

Veronique Hugues werd geboren in 1970 en heeft de Franse nationaliteit. Zij bezit een dubbel Masterdiploma in Financial Markets van de universiteit Paris IX Dauphine en in International Finance van de Johan Wolfgang Goethe-universiteit in Frankfurt. Zij begon haar carriere bij Deutsche Bank in Parijs binnen de ALM-afdeling. In 2001 ging zij bij de groep Dexia aan de slag als hoofd langetermijnfinanciering. Zij stond in voor de financiele communicatie in 2009. In 2013 werd ze verantwoordelijk voor het financiele beheer van de Groep. Ze werd toen ook bestuurder van Dexia Kommunalbank Deutschland en Dexia Sabadell. Sinds 2014 was zij adjunct-CFO van de groep Dexia en lid van het groepscomite van Dexia NV. In het kader van dat mandaat stuurde zij ook verschillende transversale projecten aan binnen de supportline Finance.