Op de helft van een bijzonder feestjaar


16 juni 2016
[IMG]

Vandaag zitten we ongeveer op de helft van het feestjaar om 40 jaar Almere te vieren.

In 1976 kregen de eerste bewoners de sleutel van een echt woonhuis en begon voor hen het leven in onze nieuwe stad. Komend jaar staan nog tal van acties en evenementen op de rol, georganiseerd door uiteenlopende partijen.

Op de korte termijn graag je aandacht voor:

Jij maakt 40 jaar Almere mee
Help mee om iedere wijk in Almere van een blijvende herinnering te voorzien, door te vertellen wat jouw favoriete plek in jouw wijk is en waarom dat zo is. Het draait om jouw verhaal, hoe groot of klein dan ook. Die ene boom die ieder jaar altijd zo prachtig in bloei staat bijvoorbeeld. Of dat
mooie plekje aan het Gooimeer waar je ten huwelijk bent gevraagd. Door deze plekken en verhalen te koppelen, ontstaat er een bijzonder inkijkje in onze stad. Gezien vanuit de ogen van de bewoners.

Je kunt nog tot vrijdag 17 juni je verhaal insturen via deze link
Live talkshow: Tot op de bodem

Corrosia, De Nieuwe Bibliotheek en gemeente Almere slaan de handen in een en organiseren dit jaar 3 live talkshows over de eerste jaren van Almere.
Het eerste deel van `Tot op de bodem' is op 21 juni om 20.00 uur in Corrosia Theater, Expo & Film. Te gast bij presentatrice Connie Franssen zijn Ed Belder en Frits Huis.

De gratis kaarten zijn erg populair, maar er zijn enkele beschikbaar. Bestel ze via deze link

Historische rondleiding in Haven
Wandel op zaterdag 2 juli mee met stadsgids Marie-Josee Roeselaers en beleef een gratis rondleiding langs de historische plekken in en rond het centrum van Haven.

Aanmelden: mj.roselaers@gmail.com

Foto-expositie 40 jaar Almere
Mooie verhalen en unieke foto's van onze pioniers. Samengesteld uit de fotocollecties van Almeerders. Gratis te bezoeken van maandag tot en met zaterdag, van 9:00 tot 17:00 uur in cafe The Greenstory, Kerkgracht 41-51. De expositie is een initiatief van Doenersdreef Zorg en Senior Live.