Inzamelingsactie 'Vergroot de Hoop'


Van 15 juni tot en met 31 augustus 2016 doet de gemeente mee aan de inzamelingsactie van Vergroot de Hoop. In deze periode is op het Afvalbrengstation een inzamelpunt voor snoeisel van de Taxus baccata ingericht

In de jonge twijgen van Taxus baccata zit Baccatine, een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee tijdens chemotherapie kanker wordt bestreden.

Stichting Vergroot de Hoop heeft de gemeente benaderd voor deelname aan de inzamelingsactie "Vergroot de Hoop" om zo samen op te trekken in de strijd tegen kanker. De inzamelingsactie bestaat uit het inzamelen van jong snoeiafval van de Taxus baccata. Jonge eenjarige Taxusscheuten, van
maximaal 30 centimeter lang en niet dikker dan 0,5 centimeter, worden gebruikt als grondstof voor chemotherapieen. 1 kuub schoon ingezameld taxussnoeisel bevat de benodigde hoeveelheid werkzame stof (Baccatine) voor een chemotherapie.

De gemeente Aa en Hunze doet een oproep aan alle bewoners, die in het bezit zijn van Taxus baccata, het snoeiafval tussen 15 juni en 31 augustus gescheiden in te leveren bij het Afvalbrengstation in Gieten.