Wissel uiterlijk 30 juni uw trekkercertificaat om!


Wissel uiterlijk 30 juni uw trekkercertificaat om!
16 juni 2016
Heeft u nog een trekkercertificaat? Dan raden we aan om dit zo snel mogelijk om te wisselen voor een categorie T op het rijbewijs. Hiervoor moet u drie dingen doen:

1) Het trekkercertificaat omwisselen voor een Verklaring van Rijvaardigheid bij de RDW in Veendam. Zie voor de procedure www.rdw.nl en zoek op `categorie T'. Houd rekening met voldoende doorlooptijd.
2) Een 'Eigen verklaring' invullen en indienen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Het CBR beoordeelt vervolgens uw `rijgeschiktheid'. Meer informatie hierover kunt u lezen op de website www.cbr.nl en zoek op `eigen verklaring'. Houd rekening met voldoende doorlooptijd.
3) Als u een positieve beoordeling van de RDW en het CBR per post heeft ontvangen, dan vraagt u uiterlijk 30 juni 2016 het rijbewijs aan bij de gemeente. U krijgt dan een rijbewijs met alleen de categorie T erop.

Vanaf 1 juli is bovenstaande procedure niet meer mogelijk en wordt deze optie door het CBR geblokkeerd. Om categorie T dan alsnog te kunnen bijschrijven, moet het examen opnieuw behaald worden.

Doet u op of na 1 juli examen? Dan krijgt u na het slagen vanzelf de categorie T op uw rijbewijs. Meer informatie hierover staat op de website van het CBR .

Heeft u een geldig autorijbewijs met afgiftedatum van voor 1 juli 2015 en bent u minimaal 18 jaar? Dan krijgt u tussen 1 juli 2015 en 1 juli 2025 het T-rijbewijs automatisch bijgeschreven bij de eerstvolgende vernieuwing van uw rijbewijs.