Kom naar de inloopavonden bestemmingsplan `Gemert-Bakel Buitengebied..


Kom naar de inloopavonden bestemmingsplan `Gemert-Bakel Buitengebied 2016'
16 juni 2016
De gemeente Gemert-Bakel werkt momenteel aan een integrale herziening van het bestemmingsplan `Gemert-Bakel Buitengebied 2016'.

In verband met de snelle ontwikkelingen van de laatste jaren in het beleid voor het landelijk gebied, is veel eerder dan verwacht een herziening van het bestemmingsplan buitengebied nodig. Het bestemmingsplan dient te voldoen aan de Verordening Ruimte 2014 van de provincie Noord-Brabant, maar
ook bijvoorbeeld het VAB-beleid (vrijkomende agrarische bebouwing) komt in aanmerking om verwerkt te worden in het bestemmingsplan. Daarnaast is er behoefte aan een actualisatie. Het is niet de intentie om met het nieuwe bestemmingsplan nieuw beleid voor het landelijk gebied te formuleren, er
wordt uitgegaan van de bestaande kaders.

Het bestemmingsplan betreft grotendeels het gehele buitengebied van Gemert-Bakel. De zeven kernen vallen hier buiten. Het uitgangspunt is het huidige bestemmingsplan "Gemert-Bakel Buitengebied 2010". Dit bestemmingsplan kunt u raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Notitie Reikwijdte en detailniveau

Ook wordt er bij de voorbereidingen van het bestemmingsplan een milieueffectrapportage opgesteld. De kern van het milieuonderzoek ligt bij de mogelijke milieugevolgen van uitbreidingen van veehouderijen, gekoppeld aan de herziening van het bestemmingsplan Buitengebied. In de Notitie reikwijdte
en detailniveau is de wijze waarop de gemeente het milieuonderzoek wil uitvoeren beschreven. Deze notitie ligt op een later tijdstip ter inzage. In die inzagetermijn kunt u op dit document uw reactie geven.

Inloopavonden

Tijdens een inloopavond willen wij u graag informeren over het bestemmingsplan. Wilt u het nieuwe bestemmingsplan inzien? Of heeft u vragen of opmerkingen over dit bestemmingsplan? Kom dan naar een van onze inloopavonden:

* 30 juni 2016 vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur in het gemeentehuis
* 6 juli 2016 vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur in het Parochiehuis in Bakel (Gemertseweg 2, Bakel)
* 13 juli 2016 vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur in het gemeentehuis

Denk met ons mee!

Bent u zelf eerder tegen zaken aangelopen toen u het bestemmingsplan raadpleegde? Heeft u bespreekpunten of tips? Of heeft u nog onjuistheden geconstateerd? Tijdens de inloopavonden is er de mogelijkheid om dit schriftelijk kenbaar te maken.

Kennisgeving
Van dit nieuwe bestemmingsplan worden op dit moment geen stukken ter inzage gelegd en er wordt geen gelegenheid geboden om op dit bestemmingsplan een zienswijze in te dienen, anders dan via een inloopavond. Naar verwachting ligt eind 2016 het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Dan is er wel de
mogelijkheid om een zienswijze in te dienen.

Contact

Mocht u niet aanwezig kunnen zijn op een van de inloopavonden, maar heeft u wel een vraag of een bespreekpunt over het bestemmingsplan `Buitengebied 2016'. Neem dan contact op met Carry van den Biggelaar, (0492) 378 500 of mail naar carry.vandenbiggelaar@gemert-bakel.nl.