Wat betekent de Omgevingswet voor de raad?


DEN HAAG - Het stelsel van ruimtelijke regels wordt volledig herzien. In een wet - de Omgevingswet - worden alle regels voor ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water ondergebracht. De nieuwe wet vraagt om een heel andere manier van werken en denken van overheden, burgers en
bedrijven. Openheid, samenhang, flexibiliteit en innovatie staan hierbij voorop. De Vereniging van Griffiers organiseert over deze Omgevingswet een online seminar.

Nog veel is onduidelijk. Van de invoeringsdatum tot de positie van de raad. Wat wel duidelijk is, is dat de invoering een enorme impact heeft voor alle partijen. Ook voor de gemeenteraad. Daarom is het belangrijk hierop voorbereid te zijn. Tijdens het webinar worden antwoorden worden gezocht
op de volgende vragen:
-Wat houdt de nieuwe wet in?
-Wat verandert er voor de rol van de raad?
-Hoe breng je de raad in positie?

Leer alles over de Omgevingswet op dinsdag 28 juni tijdens een live webinar om 10.30 uur. Natuurlijk kunt u tijdens de uitzending ook vragen stellen die u bezig houden. Dit webinar is in samenwerking met de Company Webcast en de Vereniging van Griffiers tot stand gekomen.

Sprekers
-Daan Corver, wetgevingsjurist bij VNG
-Sjors Slaats, gemeenteraadslid in Waalwijk. Lid van de commissie dienstverlening en informatiebeleid van de VNG
-Patrick Schouteten, hoofd communicatie en dienstverlening griffie Rotterdam

Aanmelden
Dit webinar is voor griffiers, maar ook raadsleden en andere geinteresseerden die met het onderwerp bezig zijn kunnen zich aanmelden. Aanmelden is mogelijk via deze link.
Een webinar is een online presentatie. U zit achter uw computer en krijgt een link waarop u kunt inloggen, waarna u de presentatie live kunt volgen en ook vragen kunt stellen.



Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 16 juni 2016

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en LinkedIn.

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!