Nederlands honkbalteam traint in Hoofddorp voor EK


Publicatiedatum:
donderdag 16-06-2016
"Honkbal is de mooiste sport die er bestaat. Ik begon op mijn vierde en heb nooit een andere sport willen proberen." De geboren en getogen Arubaan Randolph Oduber speelt met Team Kingdom of the Netherlands de Europese kampioenschappen honkbal, van 9 tot 18 september in de honkbalstadions van
Hoofddorp Pioniers en Vennep Flyers. "Cheer for us, it really helps!"

"Onze spelers komen van de Nederlandse Antillen, uit Nederland, maar ook uit de Verenigde Staten. Allemaal hebben we een Nederlands paspoort."

Randolph Oduber speelt met Team Kingdom of the Netherlands de EK honkbal in Haarlemmermeer. In juni wordt in het stadion van Hoofddorp Pioniers al volop getraind.
Foto: Randolph Oduber speelt met Team Kingdom of the Netherlands de EK honkbal in Haarlemmermeer. In juni wordt in het stadion van Hoofddorp Pioniers al volop getraind.

Dat de honkballers niet vaak samen spelen, is volgens Oduber niet van invloed op hun prestaties.

"Onze mentaliteit is gelijk. We hebben maar een doel voor ogen en dat is winnen. Je hoeft elkaar niet door en door te kennen om als een team te spelen."



Foto: Team Kingdom of the Netherlands traint in Hoofddorp voor het EK honkbal in september in de Haarlemmermeerse honkbalcomplexen.
Foto: Team Kingdom of the Netherlands traint in Hoofddorp voor het EK honkbal in september in de Haarlemmermeerse honkbalcomplexen.
Wereldformaat

Dat blijkt ook uit de prestaties van het nationale honkbalteam. Met eenentwintig overwinningen is het team recordhouder in Europa. In 2011 won Nederland zelfs de wereldtitel. De EK-wedstrijden in september worden gespeeld op het complex van de Hoofddorp Pioniers en in het stadion van de Vennep
Flyers. Oduber is enthousiast.

"De velden zien er superstrak en schoon uit. Ik kijk ernaar uit er te mogen spelen!"



Fans are the best

Oduber was afgelopen jaren profhonkballer in de Amerikaanse competitie en speelt al jaren in het Nederlandse koninksrijksteam. Honkbal betekent veel meer voor hem dan alleen het spel.

"De druk om te presteren en het werken als een team geven mijn energie. Ook reis ik veel en kom zo op verschillende plaatsen en ontmoet nieuwe mensen."

Daarnaast is Oduber gek op de honkbal-fans.

"Na afloop van een wedstrijd maak ik graag een praatje en beantwoord vragen, bijvoorbeeld hoe het is om in de Verenigde Staten te spelen. Ik speelde daar meerdere wedstrijden per dag en had soms maar twee dagen per maand dat ik niet speelde. Een groot verschil vergeleken met de
honkbalcompetitie in Europa."



Hope to see you!

Het Pioniersstadion in Hoofddorp biedt plaats aan 3.000 toeschouwers. Oduber hoopt dat tijdens het EK alle stoelen bezet zijn.

"Het is toch geweldig om teams uit zoveel verschillende landen te zien spelen? Elk team onderscheidt zich door een eigen manier van spelen. Daarbij is de sfeer altijd fantastisch. Ik weet zeker dat elke speler alles geeft wat hij in zich heeft. En geloof mij: juichen helpt! Het geeft net dat
laatste duwtje om het maximale uit jezelf te halen. Hope to see you!"




Haarlemmermeers oranjefeestje

Sportwethouder Adam Elzakalai:

"Topsport en Haarlemmermeer gaan hand in hand. Daarom is de gemeente blij en trots dat het EK Honkbal 2016 bij ons in de polder gehouden wordt. Het honkbal- en softbalcomplex van de Hoofddorp Pioniers leent zich daar immers voor als geen ander. En uiteraard ook het complex van de Venneper
flyers, waar ook wedstrijden gespeeld gaan worden. Ook ondernemers profiteren van een mooie spin off, via bijvoorbeeld restaurant- en hotelgebruik of bezoeken aan het winkelcentrum. We kijken uit naar een succesvol event: toch nog een oranjefeestje!"