Besluitvorming over MER-alternatieven na de zomer


16 juni 2016 - Nieuwsartikel

De provincies Noord- en Zuid-Holland besluiten na de zomer welke alternatieven verder worden onderzocht in de Milieu Effect Rapportage (MER) Duinpolderweg.

Zij wachten eerst het advies af van de Adviesgroep Duinpolderweg.

De Adviesgroep buigt zich momenteel over de alternatieven die al in beeld zijn en mogelijke nieuwe oplossingsrichtingen voor de problemen van bereikbaarheid, structuur, veiligheid en leefbaarheid. In juni brengen zij naar verwachting advies uit aan de Stuurgroep Duinpolderweg.

De Stuurgroep bespreekt vervolgens de bevindingen van de Adviesgroep in juli en adviseert daarna de betrokken provinciebesturen. Zij bepalen welke oplossingsrichtingen in de MER worden onderzocht. Daarover besluiten zij dus na de zomer. Rond de provinciale besluitvorming wordt een bijeenkomst
georganiseerd waar belanghebbenden kunnen inspreken. Beide Statencommissies hebben daar de volgende afspraken over gemaakt:

1. Op donderdagavond 8 september een technische toelichting voor PS Noord- en Zuid-Holland in Haarlem.
2. Op vrijdag 16 september (ochtend en middag) een inspraakbijeenkomst in Den Haag voor beide commissies.
4. Op woensdag 21 september (ochtend of middag) commissie Verkeer en Milieu in Den Haag, bij deze vergadering is inspreken niet mogelijk.
5. Op donderdagavond 22 september commissie Mobiliteit en Financien in Haarlem, bij deze vergadering is inspreken niet mogelijk.
6. Eventueel beleggen beide commissies een gezamenlijke vergadering op donderdagavond 29 september voor Statenleden van Noord- en Zuid-Holland. Locatie Haarlem.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel