Nachtwerk op Hoornbrug


Gepubliceerd op: 16 juni 2016

De aannemer van de gemeente gaat volgende week gedurende twee nachten twee tramportalen op de Hoornbrug verplaatsen om meer ruimte te maken voor de nieuwe trams van de HTM. Die zijn breder dan de trams die nu nog op de lijnen 1 en 15 rijden.

Nachtwerk

De aannemer werkt in de nachten van maandag 20 op dinsdag 21 juni en van dinsdag 21 op woensdag 22 juni. In de eerste nacht werkt hij op de rijbaan richting Delft. Hij moet een rijstrook afsluiten, de ander blijft gewoon open.

In de tweede nacht werkt hij op de andere rijbaan, richting Den Haag, en die moet voor het werk worden afgesloten. De omleiding voor automobilisten wordt via borden aangegeven.

Indien er vanwege weersomstandigheden of een andere reden in de bovengenoemde nachten niet of minder kan worden gewerkt, worden de werkzaamheden in de nacht van woensdag 22 juni op donderdag 23 juni afgerond (reservenacht).

De werkzaamheden worden tussen 00.00 en 06.00 uur uitgevoerd; omwonenden kunnen enige geluidshinder verwachten.

Nieuwe trams

De HTM gaat in september op het traject van lijn 15 proefrijden met de nieuwe tramtoestellen. Dat kan zodra ook in Den Haag en in Nootdorp de tramrails zijn aangepast. Tijdens de testritten beoordeelt de HTM de prestaties van de nieuwe tram en past als het nodig is de haltes of de rails aan.
Pas als alles honderd procent in orde is, kan de nieuwe tram hier gaan rijden.

De nieuwe tramtoestellen zijn beter toegankelijk voor onder meer mensen in een rolstoel of met een scootmobiel.

* Deel Nachtwerk op Hoornbrug op Facebook
* Twitter