Veel belangstelling voor 1e motiemarkt Deventer


Gepubliceerd: 16 juni 2016 om 15:00

Laatst gewijzigd: 16 juni 2016 om 15:11

Woensdagavond was het een drukte van belang in de burgerzaal van het Deventer stadhuis. Achter marktkramen probeerden inwoners en organisaties de gemeenteraadsleden te interesseren voor hun idee. Dat gebeurde tijdens de zogeheten motiemarkt.

[IMG]
Impressie van de motiemarkt
[IMG]
In gesprek op de motiemarkt
[IMG]
Interessante ideeen op de motiemarkt

10 ideeen

Voor de behandeling van de Voorjaarsnota wil de gemeenteraad weten welke ideeen leven in Deventer. Er werden 10 ideeen ingediend en bij een kraampje persoonlijk toegelicht. Zo kwam de Deventer sportploeg met het idee om mensen met en zonder beperking door sport met elkaar te verbinden.
Agrariers uit Bathmen stellen hun daken beschikbaar voor zonnepanelen en vragen bewoners uit hun en naastliggend postcodegebied mee te investeren in het opwekken en gebruik van lokale energie.

Vervolg

Het lijkt erop dat maar liefst 7 ideeen door 1 of meerdere raadsfracties worden geadopteerd en ingebracht tijdens behandeling van de Voorjaarsnota. Andere ideeen leiden tot vervolggesprekken of zijn op weg geholpen door advies. In het algemeen werd zowel door raadsleden als ideeenhandelaren
met enthousiasme gereageerd op deze 1e motiemarkt.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de gemeente Deventer? Abonneer u dan op de wekelijkse nieuwsbrief Nieuws @Deventer.nl.