Verdachte aangehouden van deelname aan criminele organisatie na oper..


Verdachte aangehouden van deelname aan criminele organisatie na operatie Trefpunt

Laatste update:
16-06-2016 | 15:53

Woordvoering:
Landelijke eenheid

Tilburg - Op maandag 4 april werden tijdens een grote drugsactie, operatie Trefpunt, in het Zuiden van Nederland in totaal 55 mensen aangehouden en werden meer dan honderd doorzoekingen gedaan.

In een vervolgonderzoek werd op maandag 13 juni een 36-jarige man uit Tilburg aangehouden als verdacht van het deelnemen aan het een criminele organisatie. De verdachte is vandaag (16 juni 2016) voorgeleid voor de rechter-commissaris en voor 14 dagen in bewaring is gesteld.

Intensivering Zuid

Operatie Trefpunt valt binnen de ruim een jaar geleden gestarte geintensiveerde aanpak van drugscriminaliteit in de drie zuidelijke provincies, Brabant, Zeeland en Limburg. Deze aanpak, `Intensivering Zuid', heeft tot doel als een daadkrachtige integrale overheid (OM, politie, openbaar
bestuur, Belastingdienst, FIOD, Douane, Koninklijke Marechaussee, de Regionale Informatie en Expertisecentra en de Taskforce Brabant-Zeeland) criminele netwerken te verstoren en de productie van hennep en synthetische drugs substantieel terug te dringen. Zo wordt dumping van drugsafval in het
milieu teruggebracht. Deze vormen van ondermijnende criminaliteit zijn zeer lucratief. Bovendien is geld macht, waardoor er ook kans bestaat op een ongewenste vermenging tussen de boven- en onderwereld.