Gedichten voormalig stadsdichter Nijdeken gebundeld


Geplaatst: 10-6-2016

Op 9 juni heeft wethouder cultuur Janneke Sparreboom het eerste exemplaar van de bundel met stadsgedichten van Martijn Nijdeken aan de voormalige stadsdichter van Lelystad uitgereikt.

Op 9 juni heeft wethouder Cultuur Janneke Sparreboom het eerst exemplaar van de bundel met stadsgedichten van Martijn Nijdeken aan de voormalige stadsdichter van Lelystad uitgereikt.

Stadsdichter

In 2005 heeft het college voor de eerste maal besloten om een Stadsdichter voor Lelystad te benoemen. Sindsdien heeft Lelystad elke twee jaar een andere stadsdichter en wordt jaarlijks ook de landelijke Stadsdichtersdag in Lelystad georganiseerd. De Stadsdichter heeft als taak om in opdracht
van de gemeente Lelystad, of op eigen initiatief jaarlijks minstens zes gedichten te schrijven die betrekking hebben op actuele en/of bijzondere gebeurtenissen in de gemeente Lelystad. De dichter mag in deze periode gebruik maken van de titel `Stadsdichter van Lelystad'. Als dank worden de
stadsgedichten door de gemeente Lelystad in een publicatie gebundeld.

Martijn Nijdeken was twee jaar stadsdichter van Lelystad (2013-2015). Samen met hem heeft de gemeente Lelystad een publicatie met zijn gedichten gemaakt. Op donderdag 9 juni heeft wethouder Janneke Sparreboom in de Flevomeer Bibliotheek het eerste exemplaar aan de dichter overhandigd.