Bijzonder Thuisafgehaald


16 juni 2016

Een kokende buurtgenoot die af en toe een verse maaltijd komt brengen. Dat is voor mensen die niet mobiel of ziek zijn een uitkomst. Daarom is Bijzonder Thuisafgehaald in het leven geroepen.

Sinds kort kunt u in `s-Hertogenbosch een oproep doen voor hulp rond de avondmaaltijd. Divers en Thuisafgehaald zoeken dan samen een kokende buurtgenoot die een verse maaltijd voor u klaarmaakt. De gemeente maakt dit project financieel mee mogelijk.



Het idee

Het oorspronkelijke idee was dat je zelf met een schaaltje en geld een maaltijd ophaalt. Sinds twee jaar kreeg dit landelijke initiatief Thuisafgehaald steeds vaker de vraag of iemand de maaltijd kan brengen. Bijvoorbeeld als de aanvrager niet mobiel is, ziek is of door omstandigheden moeite
heeft om zelf te koken. Voor deze wens is Bijzonder Thuisafgehaald in het leven geroepen. Een groot voordeel is dat de kok rekening kan houden met dieetwensen. Ook kunt u met de buurtgenoot afstemmen wat u lekker vindt. Naast de lekkere maaltijd leert u ook nog eens nieuwe mensen kennen.



Interesse?

Kunt u of iemand anders wel een thuiskok gebruiken? Geef u dan op via www.bijzonderthuisafgehaald.nl. Hebt u interesse om voor een ander te koken? Op de website kunt u zich ook inschrijven als kok. Wilt u dit alles liever mondeling met iemand bespreken of hebt u vragen? Neem dan contact op met
Tyrza Niemeijer, projectmedewerker Welzijn Divers. Haar e-mailadres is Tyrza@thuisafgehaald.nl en haar telefoonnummer 06 - 212 829 35.