Rijkswaterstaat organiseert Summerschool bij Fort 1881

Rijkswaterstaat organiseert Summerschool bij Fort 1881

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 25 mei 2016- Laatste update: 25 mei 2016 16:52 uur

Rijkswaterstaat organiseert voor de tweede keer een Summerschool. Met andere wegbeheerders, marktpartijen en kennisinstituten wordt deze editie het thema 'Smart Mobility` uitgediept. Net als vorig jaar is Fort 1881 in Hoek van Holland de locatie waar 16 juni de leergierige deelnemers hun expertise op het gebied van slimme mobiliteit kunnen vergroten.

In deze Summerschool worden de verschillende onderwerpen van Smart Mobility zoals ITS, Connecting Mobility en duurzame mobiliteit gepresenteerd. Een mooi voorbeeld van ITS is de actie om via apps het truck parkeren te faciliteren. Maar ook de cooeperatieve ITS corridor, de truckplatooning challenge, de invloed van autonoom rijden op verkeersmanagement en de veranderende rol van de wegbeheerder zijn zaken die aan bod komen. Verder zijn duurzame mobiliteit en de brandstofvisie items die besproken worden. Overheden, marktpartijen en kennisinstituten zullen bijdragen aan de informatiemarkt en workshops van deze informatieve middag.

Vorig jaar zijn heel goede ervaringen opgedaan met de Summerschool over drones. Reden om dit jaar opnieuw deskundigen uit te nodigen hun ervaringen met elkaar te delen. De organisatie verwacht circa 160 deelnemers.