Wat is het Antropoceen en wie zijn Peter Sloterdijk en Bernard Stiegler? | College door filosoof Pieter Lemmens (Lezing) - Radboud Universiteit

donderdag 16 juni 2016

Tijd 19:30 tot 21:00

Locatie Collegezalencomplex Radboud Universiteit, Mercatorpad 1, Nijmegen

Organisator(s) Radboud Reflects i.s.m. FFTR, ISIS, Radboud Hounours Academy en Nootechnics collective

Spreker Filosoof Pieter Lemmens

Beschrijving

inleiding-sloterdijk-stiegler-dh-baseline

afbeelding: Tilman Harpe

Inschrijven

Op 27 juni 2016 staan er twee denkgiganten op het podium van De Vereeniging. De Duitse filosoof Peter Sloterdijk en de Franse filosoof Bernard Stiegler gaan in debat over het Antropoceen.

Maar waar hebben we het eigenlijk over wanneer we het over het Antropoceen hebben? Wat heeft Sloterdijk erover gezegd en geschreven? Hoe staat Stiegler in dit debat? Wie zijn deze twee filosofen? Waarover zullen ze het eens zijn en waar scheiden hun wegen? En waarom is het zo belangrijk dat juist Sloterdijk en Stiegler over het Antropoceen in debat gaan?

Filosoof Pieter Lemmens geeft ter voorbereiding op het debat een inleidend college. Hij gaat daarna in gesprek met programmamaker en filosoof Lisa Doeland en met het publiek.

Met deze inleiding achter de kiezen ben je goed voorbereid op het debat!

Voor meer informatie over het debat met Sloterdijk en Stiegler op 27 juni 2016 en inschrijven; klik hier.

youtube

Dit is een samenwerking met de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen, Institute for Science, Innovation and Society, Radboud Honours Academy en Nootechnics collective.

Deelname

Deelname kost EUR 5,- | Medewerkers van de RU, studenten, scholieren, Radboud Reflects-abonnees en Alumni Benefits Card-houders gratis