UK DECIDES: IN OR OUT?

PERSBERICHT

UK DECIDES: IN OR OUT?

Speciale uitzending over Brexit met Christiane Amanpour, 16 juni

Het is de belangrijkste vraag die de Britten is gesteld in 100 jaar. Zullen we in Europa blijven of vertrekken? In het land zeggen de stemmers dat ze “feiten” willen, maar de feiten raken steeds meer in het geding nu het debat schriller wordt en de rest van Europa vol afschuw toekijkt. In de speciale uitzending UK Decides: In or Out? biedt Chief International Correspondent Christiane Amanpour Europa een “reality check” aan met een panel van voor- en tegenstanders, deskundigen, Britten en Europeanen, terwijl Max Foster de meningen van het publiek binnen en buiten de studio peilt met gebruikmaking van interactieve middelen.

UK Decides: In or Out? duurt een uur en wordt uitgezonden op;

Donderdag 16 juni om 20.00 uur

Vrijdag 17 juni om 8.30 uur en 17.00 uur

Zaterdag 18 juni om 13.00 uur en om 21.00 uur

Zondag 19 juni om 9.00 uur

Op donderdag 23 juni, de dag van het referendum zal CNN gedurende de hele dag verslag doen van de ontwikkelingen. Vanaf het moment dat de stemlokalen gesloten worden, om 23.00 uur Nederlandse tijd, doet CNN vanuit Londen live verslag van de binnenkomende resultaten met schakelingen naar correspondenten in het VK en Europa, totdat de stemmen zijn geteld. De resultaten zullen de volgende dag worden geanalyseerd, inclusief de gevolgen voor het Verenigd Koninkrijk, Europa en de rest van de wereld.

Uitgebreide verslaggeving, nieuwsverhalen, feiten en cijfers rond Brexit zijn nu al te vinden op www.cnn.com/brexit.

Over CNN International

CNN’s aanbod van nieuws en informatie diensten is beschikbaar in zeven verschillende talen op alle belangrijke TV, internet en mobiele platforms met een bereik van meer dan 420 miljoen huishoudens over de gehele wereld. CNN International is de nummer 1 internationale TV nieuws zender volgens alle vooraanstaande media-onderzoeken in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, de Asia Pacific regio en Latijns Amerika en breidde onlangs het bereik in de VS uit via CNNGo. Het CNN digitale netwerk is een topnetwerk voor online nieuws, mobiel nieuws en sociale media. CNN bevindt zich in de voorhoede van digitale innovatie en blijft fors investeren in de uitbreiding van haar wereldwijde digitale aanwezigheid met een reeks van bekroonde digitale vernieuwingen en strategische partnerships, die zich richten op de behoefte van het publiek via data-analyse. De afgelopen jaren won CNN verschillende prestigieuze prijzen voor haar wereldwijde journalistieke werk.

CNN heeft 41 redactiekantoren en meer dan 1.100 affiliates wereldwijd via CNN Newsource. CNN International is onderdeel van Turner Broadcasting System, Inc., een Time Warner company.