Informatieavonden Ontwerp Beheerplan Natura 2000 IJsselmeergebied

Informatieavonden Ontwerp Beheerplan Natura 2000 IJsselmeergebied

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 15 juni 2016- Laatste update: 15 juni 2016 14:57 uur

Rijkswaterstaat organiseert deze maand informatieavonden over het Ontwerp Beheerplan Natura 2000 IJsselmeergebied in de regio. Het Ontwerp Beheerplan gaat na de zomer ter visie.

IJsselmeergebied

Het IJsselmeergebied is een van de grootste natuur- en recreatiegebieden van Nederland. Wonen, werken en recreeren gaan hier hand in hand. Om ook in de toekomst de natuur te beschermen en het gebruik en beleven samen te laten gaan wordt een beheerplan Natura 2000 IJsselmeergebied geschreven. Het plan is een gezamenlijk product van de provincies Flevoland, Fryslan, Gelderland, Noord-Holland, Overijssel en Utrecht, het ministerie van Economische Zaken en Rijkswaterstaat. Er staat in welke maatregelen er nodig zijn om de natuur in stand te houden of te versterken, terwijl economische activiteiten die nu al in het gebied plaatsvinden kunnen doorgaan.

Informatieavonden

Tijdens de bijeenkomsten informeert Rijkswaterstaat u graag over de functie en werking van het beheerplan en de procedure om te laten weten wat u van het plan vindt. Op deze informatiebijeenkomsten is het niet mogelijk om een zienswijze in te dienen. In september volgen nog 3 informatieavonden waar wel zienswijzen ingediend kunnen worden. Het ontwerpplan is bijna gereed en gaat na de zomer ter visie. Rijkswaterstaat vindt het echter belangrijk om u nu alvast te informeren over het beheerplan.

Wilt u meer informatie over het Ontwerp Beheerplan Natura 2000 IJsselmeergebied, vragen stellen of met deskundigen in gesprek? Kom dan langs op een van de informatieavonden die we organiseren in de regio. De informatieavonden beginnen om 17.30 uur en duren tot 20.30 uur. U kunt op elk tijdstip binnenlopen. Vooraf aanmelden is niet nodig. U bent van harte welkom op de volgende locaties:

* Donderdag 16 juni: Zuiderzeemuseum, Wierdijk 12 (Peperhuis) in Enkhuizen

* Vrijdag 17 juni: Provinciehuis Flevoland, Visarenddreef 1 in Lelystad

* Maandag 20 juni: Van der Valk, Leuvenumseweg 7 in Harderwijk

* Donderdag 23 juni: De Leuke Hanze Stad, IJsseldijk 12 in Kampen

* Woensdag 29 juni: Het Nautisch Kwartier, Mastspoor 1 in Huizen

* Donderdag 30 juni: Iselmar, Plattedijk 16 in Lemmer

Tijdens deze informatieavonden is er ook gelegenheid om met vertegenwoordigers van de projecten Luwtemaatregelen Hoornse Hop, Nieuw Peilbesluit IJsselmeergebied en Versterking Houtribdijk in gesprek te gaan. Met de vertegenwoordigers van Versterking Houtribdijk is dit alleen mogelijk op 16 en 17 juni.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de projectpagina Natura 2000 IJsselmeergebied. Vragen kunt u stellen via e-mail of via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat: 0800 - 8002.