Stenden Hogeschool organiseert laatste open dag voor de zomervakantie

maandag 13 juni 2016

Docenten en studenten helpen scholieren de best passende studie te kiezen.

Op donderdagmiddag 16 juni organiseert Stenden Hogeschool haar laatste open dag van het schooljaar. Zowel examenkandidaten als scholieren die zich vroeg orienteren zijn van harte welkom. Nelleke van Wessel, decaan aan CSG Comenius: `Een stip op de horizon kan heel motiverend werken voor leerlingen op de middelbare school. Het bezoeken van een Open Dag is een van de aspecten die leerlingen inzicht geeft in hun kwaliteiten en interesses. Dit komt hun motivatie tijdens hun middelbare schoolcarriere ten goede.'

Veel examenkandidaten twijfelen nog tussen verschillende opleidingen of zoeken zekerheid over hun studiekeuze. Tijdens de Open Dag vertellen docenten en studenten over de inhoud van de opleiding, de mogelijkheden van het diploma en hoe het is om aan Stenden te studeren. Middelbare scholieren die zich al vroeg willen orienteren, zijn ook van harte welkom. Ze worden begeleid in de eerste stappen richting hun vervolgstudie, bijvoorbeeld door een studiekeuzetest of een persoonlijk studiekeuzeadviesgesprek.

Persoonlijk gesprek met docent of student

Op 16 juni worden ook de examenuitslagen van de middelbare scholen bekendgemaakt. Voor gediplomeerden die de hele dag gereserveerd hebben om te feesten, biedt Stenden een alternatief voor deze laatste Open Dag. Deze scholieren kunnen via de website van Stenden een persoonlijk gesprek plannen met een docent of student van een opleiding waar ze meer over willen weten.

Driejarige hbo-opleiding voor ambitieuze vwo'ers

Speciaal voor praktijkgerichte vwo'ers heeft Stenden driejarige vwo-trajecten ontwikkeld voor de opleidingen Media en Entertainment Management, Hogere Hotelschool en Tourism Management. De studenten behalen hier in drie jaar een volwaardig Bachelor Diploma. Geinteresseerden krijgen tijdens de Open Dag een uitgebreide toelichting op dit traject.

Meer informatie

De Open Dag vindt op donderdag 16 juni plaats van 14.00 uur tot 16.00 uur in Leeuwarden en Emmen. Op dezelfde tijdstippen zijn ook de Pabo-locaties Meppel, Groningen en Assen te bezoeken. Aanmelden voor de open dag, kan hier.

Kijk hier voor meer informatie over een persoonlijk gesprek voor eindexamenkandidaten.

Meer informatie over de nieuwe driejarige VWO-trajecten is hier te vinden.